Omdat ik nu meer een het fotograferen ben heb ik me ook meer verdiept in fotobewerkings apps. Ik heb inmiddels een aantal favorieten en die wil ik graag met je delen.

Ik fotografeer graag met mijn Nikon camera maar die neem ik niet overal mee naartoe. En soms kom ik onderweg weleens dingen tegen waarvan ik dan denk: ohhh even snel vast leggen. Een telefoon zoals de Galaxy Note 9 is dan zeker wel een must om bij te hebben. Veel foto’s zijn mooi zoals ze zijn maar toch wil ik ze soms net even een extra boost geven en daar zijn deze fotobewerkings apps wel heel handig voor.

Snapseed

Dit is toch wel 1 van de handigste apps. Je selecteert een foto en vervolgens ga je aan de slag door licht etc bij te werken. Ook kan je via deze app handig teksten toevoegen en gebruik maken van diverse filters. Ideaal in deze app is dat je de achtergrond bijvoorbeeld ook wit kan maken of juist donker. Hierbij moet je wel oppassen dat het niet lijkt alsof je onderwerp erop is geplakt.

Airbrush

Wat ik zo handig vind aan Airbrush is dat er een tool op zit waardoor je automatisch een foto mooier kan maken. Je kan je gezicht gladder maken, wallen en acne makkelijk verwijderen en er zit zelfs een tool op om make-up toe te voegen. Een tool die ik overigens niet gebruik maar die mijn dochter erg leuk en grappig vind om te gebruiken. Ook heb je bij Airbrush diverse filters die het extra leuk maken.

Instagram

Oké deze valt niet echt onder de categorie fotobewerk apps maar is het meer een platform om je foto’s te delen. Toch kan je als je even snel een foto een boost wil geven met Instagram ook een heel eind komen. Er staan diverse filters tussen en ook qua licht etc kan je er wat dingen bij aanpassen. Ideaal dus om even snel wat aan te passen. De Galaxy Note 9 maakt van zichzelf al goede foto’s dus als ik niet zoveel hoef te bewerken en ik wil hem graag online zetten dan gebruik ik Instagram.

Lightroom

Één van mijn favoriete fotobewerkings apps is toch wel Lightroom. Deze app is helaas na een aantal keer gebruiken niet meer gratis. Maar als je hem aanschaft online dan krijg je naast Lightroom ook de mogelijkheid om Photoshop en wat andere programma’s te gebruiken zowel via de app als op de laptop. Dat laatste is voor mij ideaal aangezien ik regelmatig foto’s bewerk. Mijn dochter is natuurlijk nog steeds met modellenwerk bezig en ik met het fotograferen van modellen dus een goed bewerkings programma is dan een must. De foto’s van mijn Nikon camera worden ook automaisch geupload op de Galaxy Note 9 dus als ik snel wat wil bewerken dan kan dat met Lightroom ook via de telefoon.

Bij Lightroom heb je de mogelijkheid om van alles aan te passen en ook heb je wat standaard voorinstellingen die je kunt gebruiken om je foto snel te bewerken. Ik vind het heerlijk om te experimenteren en zo steeds weer een leuke bewerking te ontdekken door te spelen met licht / schaduw en kleuren.

Heb jij nog fotobewerkings apps die je een aanrader vind?

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge