Vandaag het 2e deel van mijn reisje in MIddelburg. Ik neem je mee in diverse leuke (culinaire) bezienswaardigheden die je echt een zou moeten bezoeken..

In deel 1  vertelde ik al over mijn eerste kennismaking met Middelburg maar vandaag gaan we verder met de tour door de stad en de leuke dingen die ik heb gezien en meegemaakt.

Hof welgelegen 

Na de wijnroute, waarover je kan lezen in deel 1, zijn we op de fiets gestapt onderweg naar ‘t Hof Welgelegen , een boerderij waar men onder andere biologische groenten teelt. Ard en zijn vrouw + kinderen zijn hier in 2009 begonnen met het telen van biologische groenten. Eigenlijk hadden ze helemaal geen achtergrond in het boeren leven maar doordat zij zoveel ruimte hadden (ongeveer 60 hectare grond) wilde  ze het gaan proberen en zijn de geteelde groentes gaan verkopen aan consumenten. Op een gegeven moment zijn zij begonnen met een kleine winkel in de schuur en hebben zij de groentetas geïntroduceerd waarbij de consument iedere week een tas vol groenten kan afhalen, hun ambitie is om uiteindelijk een volledig maaltijdpakket te kunnen leveren.

middelburg-11Aanschuifdiners

Inmiddels leveren zij ook veel aan bedrijven en worden de aardappelen onder andere geleverd aan Sergio Herman.
Het leuke is dat zij ook diverse kookworkshops organiseren en 2 x per maand hebben zij een aanschuifdiner. Bij dit diner kan je voor 60 euro aanschuiven en krijg je een 4 gangen diner, een aperitiefje, amuse en een lekker nagerecht, ook de dranken zijn inbegrepen. Deze aanschuifdiners worden de 1e vrijdag en 1e zaterdag van de maand georganiseerd en zijn zeker de moeite waard om eens mee te maken.

middelburg-10Kaasboerderij Schellach 

Onze fietstocht ging verder naar kaasboerderij Schellach , een boerderij waar men, zoals de naam al doet vermoeden, kaas maakt. Op deze boerderij kun je in de vakanties terecht voor speciale boerderijbelevingen waar je onder andere ziet hoe kazen worden gemaakt. Ook is er speelgelegenheid voor de kinderen en kan je allerlei lekkers kopen in de winkel.

middelburg-13Enthousiast leren over kazen maken

Ik vond het erg leuk om te horen hoe er vol passie werd verteld over het maken van de kazen en je mocht ook alles bekijken en vragen. De koeien mochten we natuurlijk ook gaan bekijken, iets wat ik zelf helemaal super vond, ik heb namelijk een zwak voor koeien. Dit uitje is met name met kinderen echt zeker een aanrader. Natuurlijk hebben we ook mogen proeven van onder andere karnemelk en diverse kazen, ze leveren overigens via hun webshop door heel Europa.
Mocht je het nu helemaal af willen maken dan is een bezoekje aan hun nieuwe bed & breakfast ook zeker een aanrader.

middelburg-12Bierbrouwerij in de stad

Midden in de stad opent binnenkort Stadbrouwerij MIddelburg  een brouwerij waar je heerlijk kunt zitten en genieten van een biertje maar ook een wijntje, biologische sappen of andere drankjes en natuurlijk een lekker hapje. De bierbrouwerij is een initiatief van Jacco de Wee, die in 2014 zijn eerste biertje “Hosternokke blond” produceerde vanuit een geleende installatie. Dit biertje werd zo’n succes waardoor “Hosternokke” steeds vaker werd geproduceerd, zij zullen dit nu dus ook gaan brouwen in de Stadsbrouwerij.
Samen met zijn vrouw Marja proberen ze er een groot succes van te maken en hopen zij veel mensen te ontvangen om even te komen ontspannen in de gezelligheid en gastvrijheid die zij bieden. Ik ben zelf geen bierdrinker maar ik heb deze geproefd en ik moet zeggen dat ik hem erg lekker vond.

middelburg-7Restaurant Scherp 

Voor het diner werden we ontvangen in Restaurant Scherp , waar we ook weer met beiden groepen samen kwamen. Wat me opvalt aan dit restaurant is de gezellige sfeer die er hangt en de mooie inrichting, ik heb mijn ogen uitgekeken naar de mooie vazen gemaakt van onder andere schelpen etc.
Op de menukaart staat voor ieder wat wils, wij kregen zelf een standaard menu wat bestond uit diverse lekkernijen, onder andere een oester, sucade biefstuk met groenten (van Ard), en een heerlijk toetje. Als afsluiter kregen we nog thee of koffie met lekkere chocolaatjes en andere lekkernijen. Helaas was het licht erg slecht waardoor ik jammer genoeg niet de mooiste foto’s heb kunnen maken. Het eten was in ieder geval verrukkelijk en Scherp is zeker een aanrader om eens te gaan eten voor bijvoorbeeld een romantisch diner.

middelburg-6middelburg-5middelburg-4Hotel The Roosevelt 

En uiteindelijk, na een super leuke maar lange dag, kwamen we tegen 23.00 aan in ons hotel. Hotel The Roosevelt  zit midden in het centrum vlak bij de Lange Jan. Zij beschikken over diverse mooie en luxe kamers en ook voor familie’s hebben zij kamers zodat je ook met je kinderen op reis kunt naar Middelburg.
Voordat we naar onze kamer gingen werd er nog gevraagd of we een fles water mee wilde nemen en we werden netjes naar onze kamers begeleid waar ook onze koffers in de middag al gebracht waren, top service dus.

the-rooseveltGrote kamer

 

Wat me opviel was de mooie grote kamer en het grote bed wat me al gelijk riep omdat ik zo moe was… Het bed lag overigens ook super lekker! Een klein nadeel, en dat heb ik ook aangegeven, vond ik dat het bad in de kamer stond zonder een scherm etc. Dat is leuk voor als je met je partner gaat maar stel je gaat met een vriendin of in mijn geval je moeder dan spring je niet gauw in het bad omdat alles zo “open” is.

middelburg-1Ontbijt

Anders dan in de meeste hotels was het ontbijt. Je komt in de ochtend beneden, zoekt een tafeltje uit en er wordt gevraagd wat je wil drinken. Vervolgens komen ze met een dienblad vol broodjes, beleg, yoghurt etc die aan tafel wordt geserveerd, ook wordt er gevraagd of je misschien nog een eitje zou wensen. Ik vind dit zelf wel prettig want ik moet eerlijk bekennen dat ik in de ochtend eigenlijk nooit zoveel zin heb om langs een buffet te lopen en op deze manier voel je je ook echt een gast. Het ontbijt smaakte uitstekend al was het best veel.

middelburg-8middelburg-9Bezienswaardigheden 

Op de zondag hadden we een vrije dag in Middelburg maar helaas viel het weer enorm tegen met volop regen. Toch heb ik nog wel wat bezienswaardigheden die ik je kan aanraden, maar natuurlijk zijn er nog veel meer, ik licht er een aantal uit.

– De lange jan: deze toren kun je beklimmen, dit deden wij in de ochtend en was ook echt een goede ochtend workout maar als je eenmaal boven bent is het uitzicht prachtig, al is het waarschijnlijk nog mooier als het helder weer is.

– Zeeuws Museum: hier vind je alles over Zeeland en zijn er diverse dingen te bezichtigen.

– Rondleiding in het Stadhuis: in het Stadhuis worden er rondleidingen gegeven, hier leer je ook heel wat over de geschiedenis van Middelburg en kom je in de prachtige kamers van het stadhuis.

– Winkelen: natuurlijk kun je ook prima winkelen in het centrum van Middelburg. Je moet dan zeker eens het zijstraatje in gaan voor de beste friet van Middelburg en ook het ministerie van Chocolade (vlakbij het stadhuis) is een aanrader voor de chocaholics onder ons. Verder vind je ook de gewone winkels die je in veel steden kunt vinden en diverse leuke terrasjes en restaurantjes.

– Mini mundi: ben je met kinderen in Middelburg? Dan is mini mundi een aanrader, hier kunnen de kinderen naar hartelust spelen. Als je daar dan toch bent dan is de lego winkel ook zeker de moeite om eens een kijkje te gaan nemen.

– Rondvaart: Wat ik niet wist maar waar ik achter kwam is dat Middelburg ook rondvaarten doet, dit hebben wij niet gedaan vanwege het weer maar dit schijnt wel een super leuke ervaring te zijn.

Wijn festiviteiten

Aankomend weekend (22 – 23 oktober) is er ook van alles te doen in MIddelburg. Er is dan speciaal evenement waarbij het schip de Halve Maen naar Middelburg komt. Ook is er een  wijn festival. Diverse wijnen maar ook etenswaren gemaakt door Molukse dames onder leiding van een chefkok zijn op deze dagen te verkrijgen / proeven. Natuurlijk kun je ook een bezoekje brengen aan de Halve Maen, deze ligt op de mais baai en kun je gratis bezoeken. Vooral voor culinaire liefhebbers is dit zeker een aanrader.

Ben jij al ooit in Middelburg geweest en wat vind jij er van? Heb jij nog tips?

liefs-kelly

Facebook Comments

3 Comments on Middelburg – Deel 2

  1. Volgmama
    20 oktober 2016 at 11:42 (3 jaar ago)

    Lijkt me erg leuk! Wat heb je veel gezien tijdens dit drukke programma.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge