De Luizenmoeder, eigenlijk kom je er niet meer omheen. Overal waar je kijkt op facebook zie je wel weer iets over de Luizenmoeder en vooral over juf Ank. Een heel groot succes is het geworden en een echt kijkcijfer kanon. Samen met onze kinderen heb ik mee gedaan in de Luizenmoeder maar hoe gaat zoiets nu in zijn werk? En is het de moeite waard? Ik vertel het je graag…

Een paar maanden terug kwam ik ineens een oproep tegen over dat ze kinderen zochten voor een nieuwe serie. Onze dochter was op dat moment helemaal into het maken van foto’s, acteren en zelf vlogjes maken daarom dacht ik: ach waarom niet. In het verleden heb ik zelf ook al als figurant dingen gedaan en dat was altijd super leuk. Ik gaf ze op en we kregen niet al te lang daarna te horen dat ze mee mochten doen als figurant op o.a het schoolplein. Ook ik kon meedoen als figurant want ze zochten ook nog ouders.

Lange dagen

De wereld van een “acteur” wordt vaak geschetst als heel veel glitter, glamour en roem maar toch ligt dat allemaal net even anders. Vooral als figurant (lees: opvulling in het beeld) is het veel wachten. Scene’s moeten vaak 10 x over en dan ook nog vanuit een andere hoek genomen zodat ze verschillende beelden hebben. Soms is dat best frustrerend vooral als je voor de 10e x hetzelfde moet doen. Toch is de sfeer enorm leuk op de set.

In de ochtend moesten we vaak er al rond 7.00 / 8.00 zijn. Als je bedenkt dat wij vanuit Brabant naar Mijdrecht moesten rijden houd dat dus in dat we vaak rond 6.00 al in de auto zaten en dat is best vroeg, maar onze kinderen zijn wel altijd al vroeg wakker dus geen probleem. De sfeer op de set is gelijk gemoedelijk. We werden steeds weer enthousiast ontvangen door Suus (de favoriet van onze Stijn) en ook de mede figuranten waren super gezellig.

Nieuwe vriendjes

Wat het op de set nog leuker maakt is dat de kinderen heel snel nieuwe vriendjes maken. Tijdens het wachten (niet iedereen is in dezelfde scene nodig natuurlijk) konden ze lekker spelletjes spelen, kleuren of filmpjes kijken dat was ook super geregeld. Er was ook totaal geen jaloezie onder de kinderen als bijvoorbeeld een aantal kinderen alvast mee moesten voor een scene en de rest moest blijven zitten. Wel waren ze natuurlijk atijd erg nieuwsgierig naar wat ze dan moesten doen en kwamen ze met hele verhalen terug.

We gaan altijd door

Ik kan me nog een moment herinneren dat het echt mega hard regende terwijl er op dat moment schoolplein scene’s werden opgenomen. Dat was toch wel een minder maar de show must go on… Daarom werd er ook gewoon in de regen gefilmd en hebben wij, met een aantal ouders, als verzopen katjes op het schoolplein gestaan. Maar ach in het echte leven sta je ook weleens op het schoolplein in de stromende regen toch ;).

Soms werden scene’s net even anders ingedeeld waardoor je een andere scene moest gaan doen dan dat er gepland staat. Dat is voor ons figuranten niet zo heel erg aangezien we natuurlijk toch maar “opvulling” zijn en alleen maar aanwezig hoeven te zijn. Ik kan me voorstellen dat het voor acteurs soms wat lastiger schakelen is als iets helemaal wordt omgegooid maar eerlijk is eerlijk: ik heb eigenlijk geen van de acteurs horen mopperen en ook zij waren heel gezellig met de kinderen.

Leuke ervaring

Een dagje figurant zijn is een hele leuke ervaring. Maar je moet er rekening mee houden dat je er niet rijk van wordt (wat veel mensen wel vaak denken). Een dag verdient “maar” 35 euro als volwassenen en 20 euro voor de kinderen. Toch krijg je er heel veel voor terug. Gezelligheid, voldoende eten en drinken (de catering was echt top), en leuke contacten. Bovendien is het natuurlijk ontzettend leuk om eens bij opnames van een serie of film aanwezig te zijn en is het leerzaam voor de kinderen. Je doet het dus vooral voor de leuk en niet voor het geld… Het is trouwens wel leuk om jezelf dan ineens op de achtergrond tegen te komen:

Van te voren moet je natuurlijk wel goed bedenken of je het wel ziet zitten om de hele dag je ervoor in te zetten. Je kan namelijk niet halvewege de dag zeggen “doei ik ben weg”. Overigens wordt er wel goed om gegaan met de kinderen. Op een gegeven moment was ons zoontje van 5 zo moe dat hij echt even moest rusten. We hebben toen wat matten voor hem neergelegd waarop hij kon slapen. De scene waarin hij zat is toen iets aangepast waardoor er vanaf de andere kant werd gefilmd en ze hem later weer oppakte als hij er wel weer was.

Wij hebben echt genoten van de opnames en hopen dat er een 2e seizoen komt waarin wij mogelijk ook weer mee mogen doen. Uiteraard kan ik verder geen details geven over de opnames maar ik kan je wel vertellen: blijf zeker kijken want er komt nog heel veel leuks aan bij de Luizenmoeder.

Facebook Comments

1 Comment on Meedoen in de serie de Luizenmoeder

  1. G.T.
    28 januari 2018 at 22:20 (2 jaar ago)

    Wat leuk!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge