recepten lunch

Makreel salade

Makreel salade

Vrijdag kreeg ik van een Persbureau weer de jaarlijkse Foodybox vol met heerlijke producten. Ook zat daar een verse makreel in (waar ik toch wel even van schrok toen ik de vuilniszak open aan het rollen was haha). Een heerlijke vissoort waar je best veel mee kan. Ik besloot er een overheerlijke makreel salade van te maken voor tijdens de lunch. Makkelijk, gezond, snel klaar en super lekker!

Eerlijk gezegd had ik nog nooit een makreel schoon gemaakt en een eerdere poging om eens vis schoon te maken ging niet zo heel makkelijk dus ik hield mijn hart vast. Gelukkig was deze makreel heel makkelijk schoon te maken en door middel van een Youtube filmpje is het me gelukt. (ja sorry ik koop meestal vis dat al is schoongemaakt voor me ???? )

Ingrediënten

  • 1 makreel ( gekregen van het Nederlands Visbureau )
  • een halve komkommer
  • 3 augurken
  • 1 – 2 eetlepels Hüttenkase

Bereiding makreel salade

  • maak de Makreel schoon en zorg ervoor dat er geen graatjes meer in zitten.
  • Snijd de komkommer in kleine stukjes
  • snijd de augurken in kleine stukjes
  • Mix de vis, komkommer en augurken door elkaar
  • Voeg de Hüttenkase toe en roer het geheel door elkaar, overigens kan je ook kiezen voor mayo of yogo naise als je dat liever eet.
  • Variatie tip: een gesnipperd (rood) uitje erdoor is ook erg lekker!

Deze makreel salade is erg lekker op bijvoorbeeld een cracker, toastje of (stok)broodje. Indien je er een maaltijd van wilt maken kun je ervoor kiezen om wat pasta te koken en erdoor heen te roeren.

Eet jij graag makreel? En zou jij deze makreel salade weleens willen proberen?

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

1 Comment on Makreel salade

  1. Manon

    10 april 2017 at 08:04 (1 week ago)

    Leuk recept! Ik heb er ook salade mee gemaakt maar dan met appel

    Beantwoorden

  2. <!– #comment-##

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...