hotspots restaurants

Lekker eten in Ootmarsum

Lekker eten in Ootmarsum

Naast heerlijk slapen kun je ook goed eten in Ootmarsum. Wij hebben in de korte tijd dat we er waren een aantal Restaurantjes opgezocht waar je heerlijk kunt eten. Allemaal goede zaken maar er was 1 zaak waar mijn hart sneller van ging kloppen..

Via de VVV Ootmarsum hadden wij al wat restaurants doorgekregen waar we wat konden eten. Voor het avond eten en de volgende ochtend het ontbijt. Tussendoor hebben we uiteraard ook nog wel wat gegeten dit zijn de plekken die wij bezochten en die ook zeker de moeite waard zijn.

‘T Plaske

Voor het diner op de eerste avond zijn we bij restaurant ‘T Plaske geweest. ‘T plaske bestaat al sinds begin jaren 80 maar 1,5 jaar geleden is de huidige eigenaar erin gekomen. Ze zitten op een prachtige locatie, zijn goed toegankelijk en de prijs is betaalbaar. Bovendien stond hun terras op de terras top 100 van Nederland op plek 69. Best knap als je bedenkt dat er in Nederland toch wel heeeellll veel terrassen zijn. 

Op de kaart staan diverse heerlijke gerechten, voor elk wat wils. De prijzen zijn goed te doen waardoor eten in Ootmarsum lekker betaalbaar blijft. Ze hebben onder andere een maand menu voor + – 25 euro waarbij je geniet van drie gangen. Daarnaast kun je er ook voor een heerlijke lunch, een borrelhapje of een lekker drankje terecht. Op het terras is het in ieder geval genieten.

Mijn man had gekozen voor het maandmenu wat voor hem bestond uit:
– Meloen met ham
– Zalm
– Aardbeien Royal

Ik moest natuurlijk weer wat anders hebben (ja hé ik blijf een foodblogger hé ???? ) en had het volgende:
– ‘T Plaske plankje: een mix van een soepje, garnalen in een jasje en mozarella
– Spies onwies: een spies met 2 soorten vlees en groenten eraan
–  Tiramisu taartje

Overigens werd bij het hoofdgerecht ook aardappeltjes, groenten en een salade geserveerd. Jammer genoeg heb ik daar geen foto van gemaakt.

Wij hebben echt genoten van het heerlijke eten en ’t plaske is zeker een aanrader om eens te bezoeken. Het is ook met een klein budget betaalbaar aangezien je het zo duur kunt maken als je zelf wil.

Van der Maas

We gingen ontbijten bij van der Maas, dit is een hotel / restaurant. In het appartament waar we zaten moest je namelijk zelf voor het ontbijt zorgen en de VVV vond het wel leuk als we elders zouden ontbijten.

Het ontbijt bestond uit diverse broodsoorten, broodjes, eieren, yoghurt / kwark, fruit en diverse beleg. Voor ieder wat wils en ook als je gezond eet heb je keuze genoeg.

Wij hebben bij van der Maas de dag van te voren op het terras gezeten en ook dat is een grote aanrader. We hebben heerlijk genoten van een glaasje fris / radler met een heerlijk stuk gebak.

De gouden kruimel

Het laatste tentje wat ik graag wil uitlichten, en die mijn hart heeft gestolen, is de Gouden Kruimel. Ik hou enorm van de inrichting en het servies wat ze gebruiken. En daarnaast is het een winkel vol met lekkernijen: taart, chocolade, koekjes, bonbons etc. iets waar ik enorm gek op ben ????
Het is er niet heel erg groot maar wel enorm knus en gezellig.

Alles wordt zelf gemaakt. Er staat zelfs een eigen gemaakte ijsthee op de dranken kaart; iets wat ik natuurlijk uit moest proberen, echt een aanrader wat mij betreft! Mijn man koos voor koffie met appelgebak en ik had bij mijn ijsthee een citroen gebakje.

Voordat ik naar huis ging moest ik ook echt even nog wat chocolade kopen. Ze hebben namelijk caramel zeezout in hun assortiment zitten en daar ben ik helemaal fan van. Hoewel ik altijd dacht dat er geen kon tippen aan de wel bekende Tony moet ik zegen dat deze toch wel heeeelll dicht in de buurt komt en echt super lekker was met volop zout en caramel. Overigens als je daar niet van houd is er nog genoeg andere keus.

Dit waren de restaurantjes die wij hebben bezocht tijdens ons bezoek aan Ootmarsum. Wil je lekker eten in Ootmarsum dan zijn dit wat mij betreft aanraders. Al zullen er nog veel meer restaurants zijn waar je lekker kunt eten.
Ben je benieuwd waar je goed kunt slapen in Ootmarsum? Lees dan mijn vorige blog.

 

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...