Afgelopen week verbleven wij op Curacao. Omdat wij helemaal verliefd zijn geworden op dit land wil ik jullie graag meer vertellen over onze reis en wat je zoal kan doen op Curacao. Om te beginnen een uitgebreid verslag over Kunuku Aqua Resort waar we die week verbleven. Het fijne aan dit hotel is dat het 1 van de weinige hotels op Curacao is met een All in mogelijkheid. Ik vertel je er graag alles over en natuurlijk hoe wij hier oud en nieuw hebben gevierd met diverse artiesten.

Ik moet eerlijk bekennen dat mijn man in eerste instantie Kunuku Aqua Resort helemaal niet zo zag zitten. Het zit namelijk niet direct aan het strand, wat hij wel graag wilde, en het was volgens hem nogal afgelegen allemaal. Echter is hij daar bij het betreden van het resort gelijk op terug gekomen en hij vond het er prachtig.

Ligging

Kunuku Aqua Resort ligt eigenlijk grofweg gezien in het midden van Curacao tussen de plaatsen St. Willibrordus en Julianadorp. Willemstad ligt op zo’n 10 km afstand en het vliegveld op zo’n 6 km afstand, de transfer is daardoor niet al te lang. Het ligt niet direct aan de zee maar heeft wel in de omgeving wat lokale barretjes / restaurantjes zitten mocht je daar interesse in hebben. Dat laatste hebben we overigens niet gedaan aangezien we ultra all in zaten.

Door dat het nagenoeg midden op het eiland ligt kan je ook overal wel redelijk makkelijk komen. Echter is daarvoor een huur auto wel heel makkelijk al kan je natuurllijk ook altijd met de bus gaan. Overigens heeft het park ook mogeliijkheden om dagelijks naar Willemstad (met uitzondering van Zondag) of diverse stranden gebracht te worden met een bus die er super tof uit ziet.

Kamers

Bij Kunuku Aqua Resort hebben ze diverse hotelkamers maar ook appartementen. Sinds kort hebben ze een nieuw gedeelte erbij dat helemaal verbouwd is. In dit gedeelte zaten wij. Met uitzicht op het kleine zwembad met een kleine glijbaan. En uitzicht op waar met oud en nieuw het live muziek was.

Onze kamer was gescheiden in 2 gedeeltes. In de kamer grenzend aan het balkon stonden 2 losse bedden en was er een t.v aanwezig. In de andere ruimte was een 2 persoons bed. Wij kozen ervoor om de 2 losse bedden tegen elkaar aan te schuiven zodat wij daar konden slapen en de kinderen in de andere kamer. Dit omdat wij het wel prettig vonden om eventueel nog op het balkon te zitten als de kinderen zouden slapen. De kamers zien er goed uit en waren ook goed schoongemaakt.

Wat is er te doen?

Op Kunuku Aqua resort is er qua vermaak wel wat te doen. Er zijn namelijk diverse zwembaden voor jong en oud en ook is er een heus opblaasbare mega glijbaan. Die laatste moest ik ook 1 keer uitproberen van de kinderen en ik kan je zeggen: dat is HOOG heel hoog, ik geloof dat ze me aan de andere kant van het resort nog hebben horen schreeuwen toen ik ervan af ging ;). Ook moest ik daarna nog een bezoekje brengen aan de EHBO omdat ik mijn elleboog open had gehaald maar dat ligt echt aan mij en niet aan de glijbaan (lees: ik ben enorm lomp).

Diverse waterglijbanen maken het water plezier compleet. Ook is er aan de kleintjes gedacht waardoor er voor hen in de kleine badjes glijbanen en volop plezier is. De zwembaden zijn goed onderhouden en iedere dag zag ik verschillende keren per dag een medewerker een zwembad check doen dat is wel erg positief.

Qua entertainment is er in de schoolvakanties wel wat te doen. Met oud en nieuw hebben we optredens gehad van onder andere Glennis Grace en Brownie Dutch. De andere dagen was er wisselend entertainment. Zo is er bijvoorbeeld een speurtocht voor de kinderen geweest en is er nog een enkele keer een lokale artiest op komen treden. Rond 21.30 was de entertainment vaak al afgelopen waarna je nog aan de bar tot +- 23.00 wat drinken kon bestellen.

Eten / Drinken

Wij zaten op Kunuku Aqua Resort Ultra All in. Dat betekend dat we net iets meer hadden dan gewoon all in. Zo kregen we bijvoorbeeld 10 % korting op een huurauto (aanrader om die eentje via Kunuku te huren want de medewerkster van de auto huur is echt geweldig!), mochten we genieten van diverse cocktails en kregen we tussen 10 en 17 snacks als we wilde. Daarnaast kwamen we er bij uit checken er achter dat we gratis een latere check out kregen.

Het eten is in buffet vorm maar doordat wij ultra all in hadden konden we ook 1 keer een pizza avond, 1 x een bbq avond en 1 x een ala carte avond doen, die laatste hebben we overigens niet mee gedaan. De Pizza en bbq avond was een groot succes en lekker als afwisseling.

Qua ontbijt vond ik het erg lekker alleen wel wat eenzijdig. Na een paar dagen dacht ik wel eventjes “weer witte bonen in tomatensaus, pannenkoeken en wentelteefjes”, voor mij had er iets meer afwisseling mogen zijn. Zo mistte ik bijvoorbeeld wel harde broodjes, ontbijtkoek en eventueel crackers en qua beleg was er bijna dagelijks dezelfde keus aan kaas en vleeswaren. Maar ik snap ook dat ze niet iedereen tevreden kunnen stellen natuurlijk. Een pluspunt is wel dat je er ook een eitje of omelet kon laten bakken.

Het middag en avond eten was ook in buffetvorm met zowel warme als koude gerechten. Je kon door 1 van de koks ook wat laten bakken op de bakplaat en er was wederom weer ruime keuze uit salades en fruit / groenten. Aan de mensen die geen vlees eten was er ook gedacht. De smaak van het eten is erg goed en de bakken werden ook vrij snel bijgevuld als het bijna leeg was.

En dan als laatste nog de drankjes: echt top! Ik heb genoten van heerlijke smoothies maar ook cocktails. Op ons lijstje stond dat we alleen de cocktail van de dag mochten maar later bleek dat dit niet aan de orde was en dat wij als Ultra all in gasten gewoon alle cocktails mochten proberen. Een compliment ook voor het personeel die met je mee denken en je zelfs nog lekkere drankjes aanbieden (mijn favoriet is geworden pina colada met een scheutje blue curacao onder in het glas mmmm ).

Conclusie

Wij zijn heel blij dat we  voor Kunuku Aqua Resort hebben gekozen en hebben ons er prima vermaakt. De kinderen maakte vrij snel nieuwe vriendjes en genoten volop in het zwembad. Qua eten en drinken kom je niks tekort aangezien de openings tijden van het buffet best ruim zijn en je daarnaast ook tussendoor nog wat snacks kan krijgen.
Wij kunnen dit hotel dus zeker aanraden zeker omdat het personeel ook super vriendelijk is en je helpt daar waar nodig: echt complimenten dus!  Wij hebben in ieder geval een geweldige vakantie gehad.

Ken jij Kunuku Aqua Resort al?

* Ter verduidelijking: deze reis is GEEN gesponsorde reis, ik heb dus alles zelf betaald.

 

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge