Ik hou heel erg van een lekker gevuld soepje in de middag. Toen ik pas aan de lunch zat met een paar collega’s vertelde iemand dat ze eens komkommersoep met zalm had gegeten. Ik vond dit zo lekker klinken dat ik besloten hem om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Ik vertelde al eerder over het MSC keurmerk en waarom ik daar voor kies. Ook voor deze komkommer soep heb ik gebruik gemaakt met gerookte zalm waarop het keurmerk staat. Dit soepje is heel makkelijk en snel te maken. Bovendien is hij ook nog eens super lekker. Je kan natuurlijk zelf ook variƫren met de hoeveelheid zalm en kookroom die je erbij gebruikt.

Ingrediƫnten

Wat heb je nodig voor deze komkommer soep?
Voor 2 personen

– 1 hele komkommer
– +- 150 gram gerookte zalm (met MSC keurmerk gekocht bij de AH, wilde gerookte zalm)
– 1 lepel kruiden roomkaas
– 1 groentebouillon blokje
– Naar wens: knoflook kruiden, peper en zout
– een scheut kookroom om het af te maken

Hoe maak je het?

– Breng +- 450 ml water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe
– Snijd de komkommer in kleine stukjes (met schil) en voeg dit toe aan de bouillon
– Laat het +- 10 minuten koken en roer er een lepel kruiden roomkaas door (boursin)
– Maak de soep met de staafmixer glad en warm het daarna nog even op in de pan
– Schenk de soep in een bord en decoreer dit met de gerookte zalm. Om het af te maken kun je er nog een scheutje kookroom overheen gieten. Ook is het erg lekker om wat fijn gesneden komkommer blokjes in de soep te doen voor de bite.

Hoe vaak eet jij per week vis? En hou jij net als ik ook zo van een lekker soepje in de middag? Deze komkommersoep is in ieder geval echt een aanrader en ook nog eens koolhydraat arm.

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge