Kip goulash
Goulash is een Hongaarse soep of stoofschotel gemaakt van rundvlees, rode paprika, uien en specerijen. Deze schotel moet heel lang sudderen om lekker mals vlees te krijgen. Ik heb er een variant op bedacht door kip te gebruiken. Hierdoor is de kooktijd een stuk korter en heb je toch de smaken van de bekende Goulash.
Ingrediënten:
4 kipkarbonades
olijfolie
1 klontje roomboter
zout en peper
2 grote uien, gehalveerd en in dunne halve ringen gesneden
2 paprika’s, in dunne repen gesneden
2 tenen knoflook, fijn gesneden
4 eetl zoete paprikapoeder (mild)
1 eetl gerookte paprikapoeder
500 ml kippenbouillon
100 ml zure room
Bereiding:
- Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit een grote koekenpan met scheut olijfolie en een klontje roomboter. Bak de kippendelen hierin rondom bruin. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
- Bak in dezelfde pan op middelhoog vuur de ui, paprika en knoflook met de paprikapoeders al roerend ongeveer 6-8 minuten tot ze zacht zijn.
- Leg de kippendelen hiertussen en giet de bouillon erover, breng aan de kook.
- Zet het vuur dan zacht en laat sudderen tot de kip gaar en de bouillon ingekookt is (25-30 min.). Haal de kip eruit, voeg de zure room (sour cream) toe en meng dit door de saus.
Dit gerecht is erg lekker met (witte) Rijst.
Eet smakelijk!
Kijk voor meer gerechten van Hanneke op haar Website en Facebookpagina
<!– .post-meta
<!– .post-footer
<!– .post-content
<!– .article