Ik beken: ik ben een hele slechte huishoudster. Eigenlijk ben ik ook veel te druk en het liefst wil ik zo snel mogelijk klaar zijn. Toen ik de mogelijkheid kreeg om de Kärcher Floor Cleaner te testen zei ik natuurlijk geen nee. Want hoe makkelijk: stofzuigen en dweilen in 1, ideaal toch? Ik testte het voor je uit en deel mijn ervaring met jullie.

Werken, kinderen, mijn studie en daarnaast ook nog fotograferen als hobby: eigenlijk heb ik maar weinig tijd voor het huishouden. Iets wat me er sneller doorheen zou helpen was dus zeer welkom. Ik was daarom ook dolblij toen ik de Kärcher Floor cleaner aangeboden kreeg, zal dit de oplossing zijn?

Kärcher Floor Cleaner FC5

De Kärcher Floor Cleaner is een stofzuiger en dweil in één en geschikt voor veel vloeren. Daarnaast verbruikt hij minder water en droogt de vloer snel.
De specificaties:

– er zit een waterreservoir in voor schoon water met reinigingsmiddel
– er zit een opvangbakje  aan voor vuildeeltjes en vies water
– het apparaat is geschikt voor tegels, laminaat, parket, houten vloeren, marmeren vloeren, natuursteen en PVC-vloeren.
– de twee microvezelrollers zijn eenvoudig te verwijderen en af te spoelen
– het gebruikt kost weinig kracht

Het gebruik

Om te beginnen vul je het waterreservoir met koud of handwarm water en een half dopje reinigingsmiddel. Je zorgt ervoor dat de borstels eerst nat gemaakt worden voordat je begint. Het apparaat voelt wat zwaar aan maar het gebruik is heel makkelijk en kost nagenoeg geen moeite. Ook kan je er goed mee in de hoeken komen, wat ik ideaal vind. Ik moest zelf wel uit kijken dat ik niet teveel kracht ging zetten want dat is helemaal niet nodig en dan wordt het wel zwaar.

De Kärcher Floor Cleaner is geschikt voor zowel het stofzuigen als het dweilen, toch zou ik adviseren om grote stukken vuil alvast op te ruimen, daar heeft hij namelijk wel wat moeite mee. Echter wat kleinere kruimels is geen probleem en neemt hij zo op.

Wat vind ik er van?

In het begin is het even goed uitzoeken hoe de Kärcher Floor Cleaner FC5 werkt maar als je het eenmaal door hebt dan is het echt makkelijk in gebruik. De vloer is snel droog (al voordat je de hele vloer hebt gehad is de andere kant van je kamer al droog), het is makkelijk in gebruik en het aller belangrijkste: het bespaart je zeker tijd.
De voordelen die ik heb ondervonden:

  • bespaart tijd
  • de vloer is snel droog
  • stofzuigen en dweilen in 1
  • handig in gebruik (wel eerst even goed de gebruiksaanwijzing doorlezen)
  • je hoeft maar weinig kracht te zetten
  • je hoeft niet zoveel water te gebruiken
  • je kan hem prima opbergen in bijvoorbeeld de kelderkast hij neemt in verhouding met een stofzuiger minder ruimte in beslag.

Ik kan de Kärcher Floor cleaner FC5 dus zeker wel aanraden, zeker als je wat tijd wilt besparen.
Je kunt de Kärcher Floor Cleaner o.a bestellen bij Bol.com

*Voor dit artikel heb ik de Kärcher Floor Cleaner ontvangen om te testen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge