Collega’s hoorde ik regelmatig weleens praten over de veertigers dip dat je gaat denken “is dit het dan?”. Dat je dat ook kan krijgen rond je dertigste was mij niet helemaal duidelijk. Vandaag, de dag dat ik 30 wordt, kan ik zeggen: de dertigers dip bestaat dus echt, al had ik hem een paar maandjes eerder…

De afgelopen maanden voelde ik me niet zo fijn. Ik zat niet helemaal lekker in mijn vel en ik ging steeds vaker denken “is dit het nou?”. Ik kon niet goed achterhalen waar het nu precies vandaan kwam. In eerste instantie dacht ik dat ik het gewoon te druk had gehad en dat het stress was. Toch ging ik er steeds meer over nadenken en kwam ik tot de conclusie dat ik toch echt wel een beetje de dertigers dip had. Die dip kan blijkbaar tussen je 25 en 35 e voorkomen. Bij mij kwam hij vanaf november ongeveer, 4 maanden voordat ik 30 werd. Al moet ik eerlijk bekennen dat hij er waarschijnlijk al een hele tijd langer zat maar ik stopte het steeds weg.

Wat wil ik nu ?

Mijn leven bestond uit twijfels. Deed ik het allemaal wel goed? Was dit nu wat ik echt wilde? S’ochtends opstaan, kinderen uit bed, aankleden, eten, kinderen naar de opvang, werken, weer naar huis, kinderen ophalen, eten koken, nog even wat voor mijn blog doen of t.v kijken en door naar bed. Daarnaast had ik ook wat zorg rondom mijn vader die ik op me nam. Daardoor werd het allemal een beetje te veel en heb ik mezelf afgevraagd; wat wil ik nu?

Knopen doorhakken

Op mijn werk was ik ook heel erg zoekende naar of ik dit allemaal nog wel wilde. Bijna 7,5 jaar werkte ik bij mijn werkgever maar steeds meer ging het aan mij knagen of dit wel het juiste was. En alsof iemand mij ergens had gehoord was daar ineens een vacature. Ik was niet zoekende naar een nieuwe baan eigenlijk maar plots sloeg ik een krantje open (waar ik nooit in keek) en alsof het zo moest zijn viel mijn oog op de vacature voor Planner in de zorg. Een functie die ik nu al voor de helft van mijn uren deed bij mijn werk toen. Dit was echter een vacature voor meer uur en voordat ik het wist was mijn sollicitatie verstuurd.

Binnen een paar dagen werd ik al gebeld met de vraag of ik op gesprek wilde komen want ze vonden mijn CV zeer geschikt. En binnen no time zat ik in gesprek met de eigenaar van de zorg instelling. Het was al vrij snel duidelijk dat ze me heel graag wilde en toen begon het  twijfelen weer. Zal ik het wel  doen? Moest ik een vast contract wel opzeggen voor een jaar contract? En kon ik dit wel? Maar na een paar dagen twijfelen besloot ik de knoop door te hakken en ja te zeggen. Ik moest toen ook binnen een dag mijn huidige baan opzeggen anders moest ik nog een maand langer blijven i.v.m uitwerk periode.

Alles op een rijtje

Vlak na deze beslissing gingen wij onze reis maken naar Curacao. Een reis waar ik helemaal tot rust kwam en mezelf weer een beetje terug vond. Toch bleef ik nog wel een beetje twijfels houden of ik er goed aan deed om na bijna 7,5 jaar bij een ander bedrijf te beginnen. Tegelijkertijd wist ik ook dat als ik het nu niet zou doen ik het nooit meer zou doen en “vastgeroest” zou blijven en ik mijn standaard patroon daarmee niet zou doorbreken.

Inmidddels werk ik een maand officieel bij mijn nieuwe werkgever. Ik ben mijn proefperiode goed doorgekomen. Zij zijn heel blij met mij en ik ben ook heel blij met de keuze die ik heb gemaakt. Ik zit daar echt op mijn plekje en doe het werk met plezier. Wel doe ik nog om het weekend en bij nood mee werken in de zorg maar tijdens mijn evaluatie heb ik aangegeven dat ik voor mijn gevoel meer in mijn mars heb, dat beaamde zij ook. Nu ga ik er langzaam naar toe werken om volledig uit de zorg te kunnen en meer te kunnen doen op administratief gebied en zelf eventueel nog een opleiding te gaan volgen. Eindelijk weet ik wat ik wil en waar mijn ambities liggen. Gek dat je daar 30 jaar over moet doen hé?

Doe er wat mee

MIsschien heb je die dertigers dip, veertigers dip of misschien wel een vijftigers dip al gehad? Of zit je er nog middenin? Het enigste advies die ik je kan geven is: doe er wat mee! Kijk naar wat JIJ nu echt wil en niet wat een ander wil. Want uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat ik vooral andere wilde pleasen in plaats van mezelf. Uiteindelijk gaat het erom wat ik wil en niet wat een ander wil. Ik ben heel blij met de keuzes die ik nu heb gemaakt en luister veel beter naar mezelf en wat ik nu daadwerkelijk wil. Zo’n dip is soms zo gek nog niet…..

Heb jij ook last van een dertigers dip gehad?

Facebook Comments

1 Comment on Is dit het dan? – Dertigers dip

  1. Jessica J.
    2 maart 2018 at 14:56 (1 jaar ago)

    Vanaf je 25ste? Dat kan kloppen, want ik word dit jaar 29 en herken dat ‘is dit het nu?’-gevoel. Goed dat je de gok gewaagd hebt en blij bent bij je nieuwe werkgever!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge