hotspots restaurants

Hotspot: Het Vlaamsch Broodhuys – High Tea

Hotspot: Het Vlaamsch Broodhuys – High Tea

Afgelopen zaterdag ben ik samen met een vriendin naar het Vlaamsch Broodhuys geweest voor een gezellige high tea. Wat hebben we zoal gekregen? Is het een aanrader of juist niet? Ik vertel het je allemaal in dit artikel.

Het Vlaamsch Broodhuys bestaat inmiddels al weer 20 jaar en wordt gerund door Dimitri en Diante Roels. Hun missie is om iedereen, elke dag, overal, echt te laten genieten van goed brood. Ze hebben onder andere het zuurdesem brood op de kaart gezet en hebben ze het “Bakkers café” geïntroduceerd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het Vlaamsch Broodhuys nog niet kende, ik was daarom erg benieuwd naar de high tea en wat we konden verwachten. Ze hebben diverse locaties verspreid over het land wij gingen naar het Vlaamsch Broodhuys in Nijmegen.

De sfeer

Van buiten lijkt het een gewone bakkerszaak waar je broodjes en ander lekkers kunt halen maar zodra je de “winkel” binnen stapt doet het je ook wel denken aan een soort lunch room. Er is een authentieke maar vooral gezellige sfeer en ook de muren van hout en het geschilderde gedeelte van de muur vond ik erg mooi. Het is een erg leuke plek om lekker te genieten van “Dimitri’s boterhammen”.

We werden heel vriendelijk ontvangen en voor ons was al een tafeltje klaar gezet. Er werd ons uitgelegd dat we konden kiezen uit 4 thee soorten, groene thee met citroen, groene thee met jasmijn, rooibos thee en zwarte thee, allemaal met hun eigen identieke smaak. Deze thee kon je zelf aan de tafel maken door middel van een schepje verse thee in het zakje te scheppen en in het water te hangen, je mag ook zo vaak een andere thee pakken als je wil en ze vullen continue de pot bij.

De eerste ronde

De high tea begint met een lekker bonensoepje, wat als de serveerster werd omschreven als een “pittig” soepje, dat vond ik wel meevallen, hij was lekker hartig en een goed voorafje.

Na het soepje kregen we een schaal vol met brood:

 • Zuurdesem brood
 • Tomaat wit tarwe brood
 • Rogge Krentenbrood

Daarbij werd boter geserveerd maar ook nog veel ander lekkers:

 • Kaas met mosterd en een augurkje
 • Kipsalade met bulgur
 • Tonijnsalade
 • Tomaat met mozzarella
 • parma ham
 • salade
 • humus met olijfolie

Het was mega veel, waarschijnlijk als we met 3 personen waren geweest was het ook nog meer dan genoeg geweest. Het zuurdesem brood vult ook super goed waardoor je dus ook sneller vol zit. Eigenlijk zat er niks tussen wat we niet lekker vonden, ik ben zelf dan wel niet zo’n mozzarella fan maar de rest was echt over heerlijk. Je zag dat er veel aandacht aan is besteed. Het mooie van het Vlaamsch Broodhuys in Nijmegen vind ik dat je zo de keuken in kan kijken, het is namelijk maar een heel klein keukentje in de zaak zelf dus niet achter een schot of iets dergelijks, dat geeft mij altijd wel een heel vertrouwd gevoel dat er netjes gewerkt wordt.

Dessert ronde

We wisten dat er nog een dessert ronde aan zat te komen en daarom hebben we niet alles opgegeten van de eerste ronde omdat het gewoonweg te veel was. Bovendien had de serveerster verteld dat we de dessert ronde echt niet wilde missen, daar was niks over gelogen. Deze ronde bestond uit:

 • Rogge krentenbrood met boter
 • Tarte Tatin
 • Stukje mango taart
 • Vanille muffin
 • Peren taartje
 • Short cake caramel

Ook deze ronde was weer VERRUKELIJK! Met als favoriet voor mij het mango taartje, al was de rest ook erg smakelijk en een genot om te eten. Ik zat echter wel BOMVOL, dusdanig dat ik eigenlijk de rest van de dag niks meer hoefde te eten.

Winkel

Als je lekker wat gegeten hebt bij het Vlaamsch Broodhuys dan is het een aanrader om wat lekkers mee te nemen vanuit de winkel. Ze hebben er bijvoorbeeld zelf gemaakte chocolade pasta’s, heerlijke broden en taartjes maar ook eigen gemaakte worstenbroodjes (nou ja zeg maar gerust worstenbroden want ze zijn flink aan de maat). Ik had zelf de kinderen beloofd dat ik wat taartjes mee zou nemen, jammer genoeg was er nog maar 1 mango taartje en was er van alles nog maar 1 doordat ze zulke goede zaken hadden gedaan (er was ook continue aanloop), dus besloot ik 4 verschillende kleine taartjes mee te nemen. Een groot succes want ze hebben enorm gesmuld bij mij thuis.

Conclusie

Wij hebben een geweldige middag gehad bij het Vlaamsch Broodhuys in Nijmegen en zijn zeer te spreken over de locatie en de gastvrijheid van de medewerkers. Ook het brood en alle andere gerechten waren heerlijk, mijn vriendin is zelfs zo enthousiast dat ze voor komende zondag opnieuw de high tea heeft geboekt met haar gezin. Overigens kun je niet alleen terecht voor een high tea je kan er ook genieten van een lekker ontbijt, lunch, een gebakje of een high tea met allemaal zoete gerechten maar ook voor alleen wat te drinken ben je welkom bij het Vlaamsch Broodhuys. Of ga er alleen langs om een overheerlijk brood te halen voor thuis, dat is natuurlijk ook nog een optie en zeker een aanrader.

Denk je nu: hé dat klinkt goed en ik ben benieuwd of er bij mij in de buurt ook eentje zit kijk dan eens op hun Website  .

Kende jij het Vlaamsch Broodhuys al?

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...