My Posts

Hoe vergaat mij het afvallen ? – 3 kg in 1 week!

Eerlijk gezegd wist ik niet wat me te wachten stond qua afvallen, ik stond namelijk al maanden stil. Zou Nederland Slank dan wel gaan lukken? Ik twijfelde er nog wat over en was daarom ook erg verbaasd toen de weegschaal na een week bijna – 3 kg aan gaf! Inmiddels is er nog meer af…

Zoals jullie in een eerder bericht al konden lezen ben ik gestart met Nederland Slank. Mijn bloed was geprikt en daaruit zijn voedingsmiddelen gekomen die ik het beste kan eten. Ik heb een schemaatje gehad hoeveel ik het beste van iets kan eten per maaltijd en eet 3 x daags een maaltijd die de juiste samenstelling heeft voor mijn lijf (inclusief groenten en fruit).

Eerste dagen

De eerste 2 dagen is een voorbereidingsfase, die dagen mocht ik alleen groenten of fruit eten zodat mijn lichaam ging wennen aan de gezonde producten die ik voortaan ga eten. Ook pakte ik deze 2 dagen bitterzout op nuchtere maag, dit helpt bij het reinigen van het lichaam. Ik heb hier overigens geen last van gehad daar was ik heel blij om.

De eerste dag koos ik voor fruit de 2e dag voor groenten. Ik mocht 3 x een maaltijd waarin ik dan of het fruit of het groenten at. Na deze 2 dagen kwam ik in fase 2 terecht. Dat is dus de fase waarbij ik de hoeveelheden en producten eet die het beste zouden zijn voor mijn lichaam. Hierbij probeer je zoveel mogelijk te wisselen met producten zodat je lichaam ook steeds wat anders binnen krijgt.

Bijna 2 weken bezig

Momenteel ben ik bijna 2 weken bezig en op dit moment staat de teller op – 4,2 kg. Eindelijk val ik weer af! Ik heb ook nooit geweten dat je als je aan de hand van bloeduitslagen een voedingsadvies krijgt dat dat dan ook echt werkt. Maar ik kan je vertellen: het werkt dus echt! En dat met maar 1 x sporten in die 2 weken, zonder spiermassa verlies (was zelfs er wat bij) en mijn vetpercentage die een stuk is gedaald ????

Ik heb in die 2 weken heel veel verleidingen gehad: dagjes pretpark, dierentuin, babyshower van mijn nichtje etc. maar ik heb die goed weerstaan. Ik nam mijn eigen eten mee en had eigenlijk ook weinig trek in al dat lekkers wat voorbij kwam, gek eigenlijk want ik ben toch echt wel een zoetekauw. Ik geniet ook echt van de maaltijden die ik nu eet.

Naast het gewicht merk ik nu al dat ik veel meer energie heb, mijn huid wordt beter en ik kan veel beter na het toilet. Was het voorheen 1 x per 3 dagen is het nu dagelijks. Bovendien ben ik ook een stuk gezelliger voor mijn gezin en minder mopperig. Ik zit zelf zingend en dansend met ze in de auto of hossend door de kamer. Voorheen waren dat teveel prikkels voor mij.

Overigens heb ik ook negatieve reacties gehad van mensen die zeiden “als je minder eet dan dat je verbruikt dan val je altijd af” of “dan moet je maar gezonder gaan eten” maar geloof me: dat deed ik al maanden en er gebeurde niks of ik nu sportte of niet. En als het allemaal zo makkelijk was waarom zijn er dan nog zoveel mensen die niet afvallen ondanks dat ze zo hun best doen?

Doelen

Vanmorgen stond ik op de weegschaal en mijn man vroeg hoeveel ik nu woog. Ik zei daar namelijk nooit niks over maar hij zag natuurlijk aan mij dat ik wel was aangekomen. Ik heb dus ook gelijk met hem een doel gesteld: 15 kg eraf en dan zit ik op een gezond gewicht. Ik denk dat het op deze manier ook zeker wel haalbaar is, ik heb namelijk totaal geen honger en geen snaai trek.

Ik krijg ook heel vaak de vraag van mensen: wat eet je dan nu? Ik kan dan wel mijn plan aangeven maar dat wat ik eet wil niet zeggen dat jij dat ook mag eten. Het wordt namelijk echt op je bloedwaardes afgestemd. Zo zijn er bijvoorbeeld in een besloten groep mensen die avocado mogen wat niet op mijn lijst staat. Of spitskool wat ook niet op mijn lijst staat en zo kan ik nog wel even door gaan ;). Belangrijk is dus dat je je eigen plan laat opstellen want alleen dan weet je dat het echt gaat werken en dat je lichaam weer in balans komt.

Mensen vroegen zich ook af of ik nu koolhydraatvrij eet maar ook dat is niet zo. Ik mag namelijk gewoon nog crackers, roggebrood en rijst. En daarnaast eet je bij iedere maaltijd groenten en fruit, vis, vlees, peulvruchten, kaas etc. Mijn gezin eet vaak ook mee met mij qua groenten etc allen het eiwit pas ik soms aan; als ik bijvoorbeeld gepland heb om peulvruchten te eten dan pak ik dat en krijgen zij een stukje vlees.

Mocht je nu ook benieuwd zijn of het wat voor je is? Bij Nederland slank kan je een Gratis Consult aanvragen iets wat ik een paar weken geleden ook deed en waar ik nog steeds geen spijt van heb. Afhankelijk van je pakket kan het ook vergoed worden door je zorgverzekeraar.

You may also like...