Als je op je gewicht wil letten dan is er niks irritanter als mensen je toch van alles aan bieden want “ach het kan toch wel?”, en natuurlijk kan je af en toe wel wat lekkers pakken maar met deze manier kun je het lekkers afslaan als je dat zou willen, ik denk dat men het dan niet nog eens vraagt….

Natuurlijk mag je af en toe wel wat lekkers pakken en ben jij degene die bewust kiest. Op dit moment kies ik de laatste dagen bewust om niks lekkers te pakken omdat ik gewoon bepaalde doelen voor ogen heb en daar moet ik even voor resetten en dus even helemaal niks qua koek, snoep of taart pakken (ik moet ook echt even afkicken van al die suikers!). Ik MAG dus wel maar ik WIL het niet! En die instelling valt mij prima.

Ach het kan toch wel?

Wat ik de laatste dagen vooral merk is dat mensen er blijkbaar moeite mee hebben als ik iets afsla. Ik krijg dan reacties als “Oh ben je aan het lijnen”; nee ik LIJN niet ik ben bezig met een gezonde levensstijl die ook echt vol kan houden maar om daar te komen MOET ik eerst even streng zijn om de puntjes op de i te zetten. Mensen lijken dat niet echt te begrijpen en vinden dat soms maar onzin, ik denk dan “Ach als jij het zo graag wilt dan pak je het zelf maar”. Maar het komt misschien ook wel omdat ik LINDA.lijnt volg? Maar omdat er Lijnt achter staat wil het niet gelijk zeggen dat je op en streng dieet zit, ik blijf tenslotte mijn eigen keuzes maken.

De juiste reactie

Voorgaande keren dat ik wat strenger was ging ik allerlei excuses verzinnen waarom ik iets niet wilde. Ik ging mezelf verantwoorden of ik pakte het toch om niet onbeleefd te zijn. Maar IK bepaal. En toen ik pas een stuk taart aangeboden kreeg en een reactie kreeg met “Ach 1 stukje taart kan toch geen kwaad?” ¬†vloepte er voordat ik nagedacht had iets uit mijn mond, mijn antwoord was: “Als dat ene stukje taart niet uitmaakt dan pak je mijn taartje er toch ook lekker bij? Ik hoef hem niet”. Ik stond er zelf van te kijken dat ik het zei en degene waar ik het tegen zei was ook gelijk helemaal klaar met het “doorzeuren”, zoals mensen dat vaak kunnen doen.
Dus als iemand weer met die vraag komt reageer dan met:

“Als dat ene taartje niet uitmaakt dan pak je mijn taartje er toch ook bij?

 

 

 

 

Ik ben ervan overtuigd dat de meeste mensen dan niet door blijven vragen, ennuh dat 2e taartje pakken zij ook echt niet ;). Wie weet gaan ze zelfs wel nadenken van “he misschien heeft ze wel gelijk? ” Dan heb je in ieder geval ook nog iets bereikt.

Heb jij nog goede tips?

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge