skirt steak
Recepten

Skirt steak bereiden. Hoe doe je dat?

De beste manier om skirt steak te bereiden is snel en op een hoog vuur. In dit dun gesneden stuk vlees zit boordevol vlezige smaak en blijft zacht en sappig na kort aanbraden in een hete pan. Skirt steak kan eenvoudig worden gekruid of gemarineerd worden.

Wat is skirt steak?

Skirt steak is rundvlees dat wordt gesneden uit het gebied onder het onderste ribgedeelte van de koe. Een veelbetekenende kenmerk van skirt steak zijn de goed gedefinieerde lange spiervezels die een hardere textuur geven in vergelijking met andere steaks. Het beste is om na het bereiden in dunne plakjes te serveren.

De bereiding

Skirt steak kan je op verschillende manieren bereiden. In deze blog zal je meer te weten komen hoe het wordt gedaan.

Op de grill

  • Voeg je gewenste kruiden naar smaak toe
  • Een steak skirt is een heel dun, lang stuk vlees. Snij de steak in 3 of 4 delen voor individuele porties en om het gemakkelijker te maken om na het grillen verder te snijden.
  • Om op een houtskoolgrill te grillen, plaats je de skirt steak op het heetste gedeelte van de grill. Het vlees wordt voor ongeveer 2 minuten gegrild. Draai ongeveer 1 minuut halverwege.
  • Leg de skirt steak op het heetste gedeelte van de grill en grill die ook voor ongeveer 2 minuten. Verlaag vervolgens de temperatuur tot medium en draai het vlees ongeveer 1 minuut halverwege om.
  • Voor de perfecte medium-rare skirt steak, grill 5-7 minuten. Draai die ongeveer 1 minuut halverwege om. Als je een vleesthermometer gebruikt moet die 130° F aangeven.
  • Laat de skirt steak voor 5 minuten rusten voordat je het serveert.
  • Tenslotte in dunne plakjes snijden en serveren.

In de oven

Net als de bij grillen moet de skirt steak eerst goed ontdooit worden en daarna gekruid. Ook wordt het vlees hier in 3 of 4 delen gesneden voor individuele porties om het gemakkelijker te laten snijden na het braden.

  • De oven moet eerst voorverwarmd worden voor 10 minuten. Zet de oven op braden.
  • Leg de skirt steak op het rooster van een grillpan. Plaatst de pan in de oven zodat het oppervlak van het vlees 3 tot 4 inch van het vuur verwijderd is. Rooster tot de gewenste gaarheid.
  • Voor de perfecte medium-rare skirt steak rooster je 5-7 minuten in de oven en draai je ongeveer 1 minuut halverwege voor de helft om. Gebruik je een vleesthermometer, moet die 130° F aangeven.
  • Laat de skirt steak voor 5 minuten rusten .

Op het fornuis

  • Ja, zelfs op het fornuis kun je een heerlijke skirt steak bereiden. Ook hier moet het eerst goed ontdooit worden en daarna gekruid. En natuurlijk ook weer in 3-4 stukken snijden.
  • Verhit een zware pan of gietijzeren pan voor ongeveer 5 minuten op hoog vuur tot het heet is. Een zeer hete pan zorgt voor de beste schroei.
  • Voeg 2-3 lepels plantaardige olie of boter toe aan de pan en leg de skirt steak erin.
  • Voor de perfecte medium-rare skirt steak, schroei in de pan voor ongeveer 7 minuten, dan draai je het ongeveer 1 minuut halverwege om. Je vleesthermometer moet 130° F aanwijzen.
  • Laat het vlees 5 minuten rusten.

Steak rusten is heel belangrijk, omdat de hitte van het koken de sappen in het vlees naar de oppervlakte trekt. Als je er direct na het koken in snijdt, komen die smaakvolle sappen op je bord terecht en niet in je steak. Door het vlees te laten rusten krijgen de sappen dan tijd om terug in en door het vlees te zakken, waardoor het vochtig, sappig en smaakvol blijft.

You may also like...