recepten ontbijt, recepten snacks bak gerechten

Griekse yoghurt cake met banaan

Griekse yoghurt cake met banaan

Afgelopen vrijdag zag ik nog een pot griekse yoghurt in de koelkast staan die eigenlijk wel snel op moest. Ik was aan het bedenken wat ik daarmee zou kunnen maken en dacht: Hé misschien kan ik er wel een cake van maken? En zo is de griekse yoghurt cake met banaan ontstaan!

Dit gerecht is best makkelijk te maken en de meeste ingrediënten zul je wel in huis hebben. Deze cake is ook ideaal om in plakjes te snijden om vervolgens per plakje in de vriezer in te vriezen zo heb je altijd een lekker tussendoortje of ontbijt.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 300 gram griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 275 gram havermout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels honing
  • optioneel:  3 – 4 eetlepels pindakaas  of cacao poeder

* foto: canva

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • meng alle ingrediënten in de blender door elkaar totdat het een mooie gladde massa wordt
  • doe wat bakspray of boter in een cake blik
  • stort vervolgens het mengsel in het blik
  • bak de cake in ongeveer 40 – 45 minuten bruin, hou de cake tussendoor wel in de gaten dat het niet te snel gaat waardoor de bovenkant verbrand.

De griekse yoghurt cake blijft een beetje smeuïg / plakkerig maar is heerlijk qua smaak. Je kan natuurlijk ook volop variëren voeg bijvoorbeeld wat rozijnen of noten toe maar ook met cacao of pindakaas is de griekse yoghurt cake erg lekker! Hier viel de cake erg goed in de smaak en vooral de kinderen hebben er enorm van gesmuld. Het is niet te vergelijken met een gewone cake door de smeuïge structuur maar zeker een heel goed alternatief.

Zou jij deze griekse yoghurt cake met banaan weleens willen proberen?

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

20 Comments on Griekse yoghurt cake met banaan

  1. Marian Verhulst

    27 mei 2018 at 15:50 (6 maanden ago)

    De cake is erg lekker Kelly. Eigenlijk ben ik niet zo’n bakster maar dit leek mij zo lekker en makkelijk dat ik het wilde uitproberen en goed gelukt. Dank je welvoor dit recept Kelly !!

    Beantwoorden

  2. <!– #comment-##

  3. Annie

    25 maart 2018 at 09:27 (8 maanden ago)

    Kan je het ook met amandelmeel
    Maken. En banking soda? Hoeveel eetlepels.

    Beantwoorden

    • Healthy Kelly

      25 maart 2018 at 09:28 (8 maanden ago)

      Dat zou je moeten proberen. Ik heb het gemaakt zoals hier staat beschreven

      Beantwoorden

    • <!– #comment-##

    <!– .children

  4. <!– #comment-##

  5. Kim

    7 januari 2018 at 12:39 (11 maanden ago)

    Hoi Kelly!

    Ik ga voor het eerst iets maken met havermout. Ik lees alleen overal dat je het eerst moet weken. Is dat bij jouw recept ook zo?

    En ik heb havervlokken is dat ook goed?

    Groetjes,
    Kim

    Beantwoorden

    • Healthy Kelly

      7 januari 2018 at 14:08 (11 maanden ago)

      Nee dat heb ik niet gedaan.
      De haver vlokken zou je eventueel wat fijner kunnen malen

      Beantwoorden

    • <!– #comment-##

    <!– .children

  6. <!– #comment-##

  7. Marieke

    7 maart 2017 at 08:35 (2 jaar ago)

    Klinkt als een heerlijk recept, die ga ik ook eens maken!

    Beantwoorden

  8. <!– #comment-##

  9. <!– #comment-##

  10. Jeroen

    6 maart 2017 at 13:09 (2 jaar ago)

    Interessant recept. Als iemand geen banaan eet, waar zou je dat dan door kunnen vervangen?

    Beantwoorden

    • Healthy Kelly

      6 maart 2017 at 16:42 (2 jaar ago)

      Ik heb weleens dingen waar geprakte banaan in hoorde vervangen door appelmoes, ik weet niet of het met dit recept ook kan? Maar het valt altijd te proberen natuurlijk.

      Beantwoorden

    • <!– #comment-##

    <!– .children

  11. <!– #comment-##

  12. Tessa | Daily Inception

    6 maart 2017 at 08:17 (2 jaar ago)

    Ziet er overheerlijk uit en gemakkelijk glutenvrij te maken! Ben alleen niet zo’n fan van warme bananen, maar misschien dat het in combinatie van de andere ingredienten niet zo overheersend is? Ik ga hem zeker wel proberen, binnekort.
    Tessa | Daily Inception onlangs geplaatst…Glutenvrij & Ik | 2 Jaar Diagnose CoeliakieMy Profile

    Beantwoorden

    • <!– #comment-##

    <!– .children

  13. <!– #comment-##

  14. Diana | Stripe Away

    6 maart 2017 at 08:02 (2 jaar ago)

    O dat klinkt lekker. Wist niet dat je ook met Griekse Yohurt cake kon maken. Zeker iets om is uit te proberen.

    Beantwoorden

    • Healthy Kelly

      6 maart 2017 at 16:43 (2 jaar ago)

      Je kan het bijvoorbeeld ook met kwark of volle yoghurt doen dat moet ook wel lukken ????

      Beantwoorden

    • <!– #comment-##

    <!– .children

  15. <!– #comment-##

  16. Thomas

    6 maart 2017 at 07:56 (2 jaar ago)

    Klinkt goed, zal ook vast met walnoten gemaakt kunnen worden? Dat lijkt me wel een leuk probeersel! ????

    Beantwoorden

    • Healthy Kelly

      6 maart 2017 at 16:43 (2 jaar ago)

      Ja hoor ik denk zelfs dat dat overheerlijk wordt ???? Jammer genoeg had ik geen walnoten in huis anders had ik het waarschijnlijk al uitgeprobeerd ????

      Beantwoorden

    • <!– #comment-##

    <!– .children

  17. <!– #comment-##

  18. <!– #comment-##

  19. Charlotte

    5 maart 2017 at 17:48 (2 jaar ago)

    Dat klinkt super lekker!! Ga ik binnenkort eens zelf proberen. Heb nu nl geen yoghurt in huis. Maar wat leuk om er een cake mee te bakken. Maakt het denk ik extra fris van smaak ????

    Beantwoorden

    • Healthy Kelly

      6 maart 2017 at 16:44 (2 jaar ago)

      Het is inderdaad wel wat frisser maar ook wel wat “kleffer” niet iedereen houd daar van maar ik vind het erg lekker!

      Beantwoorden

    • <!– #comment-##

    <!– .children

  20. <!– #comment-##

2Pingbacks & Trackbacks on Griekse yoghurt cake met banaan

  1. <!– .comment-body

  2. <!– #comment-##

  3. <!– .comment-body

  4. <!– #comment-##

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...