Ik las pas geleden op een facebook pagina iets over ginseng. Er werd enthousiast gereageerd en ik besloot me er eens verder in te verdiepen. Want wat doet ginseng nu eigenlijk voor je gezondheid?

Ginseng is afkomstig uit China en Korea. Het is een soort van klimopachtige plant die al 1000den jaren wordt gebruikt vanwege hun geneeskrachtige werking. In China en Korea wordt er bijvoorbeeld zelfs tandpasta en sigaretten van gemaakt.

Gezondheid

Ginseng is goed voor de gezondheid en zou bijvoorbeeld bijdragen aan een goede vitaliteit en weerstand. Ginseng zou in het bijzonder werken ter stimulering van het hart en de bloedsomloop, als antidepressivum en als helend voor het zenuwstelsel.

Daarnaast zorgt het ook voor het bevorderen van de opbouw van eiwitten en zorg het voor meer energie. Dat laatste is hetgeen wat ik veel heb gelezen op diverse facebook pagina’s. Ook zou het een gunstige werking hebben op de darmflora en dat is iets wat ik erg interessant vind aangezien ik daar nog weleens problemen mee heb.

Wat ik van meerdere mensen ook terug heb gehoord is dat ze meer zijn gaan afvallen sinds ze giseng zijn gaan gebruiken. Hier heb ik zelf dus (nog) geen ervaring mee.

Giseng in diverse vormen

Giseng is te koop in diverse vormen. Zo heb je er onder andere thee van maar is er ook giseng als supplement. Wat je wilt gebruiken ligt een beetje aan je eigen voorkeur. Ik denk dat ik zelf met thee ga beginnen aangezien ik best wel wat thee drink op een dag.

Omdat ik zelf nog geen ervaring heb met Giseng kan ik mijn ervaring nog niet met jullie delen. Wel ga ik het 1 deze dagen aanschaffen omdat ik alle dingen die ik op het internet lees wel erg positief vind. Wellicht kan 1 van jullie mij alvast vertellen of je het hebt gebruikt en wat het voor je heeft gedaan? Ik ben namelijk zeer benieuwd dus alle ervaringen zijn welkom.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge