recepten ontbijt

Gezond ontbijt: havermout pizza

Pizza daar zijn veel mensen gek op alleen zitten pizza’s vaak vol calorieën en ongezonde dingen… Maar wat als ik je nu vertel dat je kan ontbijten met pizza en dat het ook nog eens verantwoord is? En het allermooiste: het kost niet heel veel tijd om het te maken. Deze havermout pizza is overheerlijk en de moeite om eens te proberen.

Ik maak heel vaak gebruik van havermout in gerechten. Niet alleen omdat ik het best lekker vind maar ook omdat het me een vol gevoel geeft en ik kan er best lang op doorgaan. Bovendien is het voordeel van havermout dat het vol vezels zit en dus een goede werking op je darmen kan hebben, ideaal dus.
Ook mijn kinderen vragen nu al regelmatig om dingen gemaakt met havermout, niet de standaard pap want dat durven ze niet goed aan maar wel de bak gerechten die ik ermee maak.

Vanmorgen toen ik wakker werd kreeg ik het idee om een soort van pizza te maken met havermout maar het moest niet al teveel tijd kosten dus besloot ik gebruik te gaan maken van mijn airfryer, daar gaat alles net wat sneller in dan in de gewone oven.

Ingrediënten havermout pizza voor 1 persoon

 • 50 gram havermout
 • 50 gram kwark
 • 1 ei
 • Topping naar wens

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Indien je het in de airfryer bakt dan is voorverwarmen niet nodig.
 • meng met een garde het ei en de kwark door elkaar
 • doe de havermout erbij en meng het door elkaar. Indien je niet zo houd van havermout in zijn geheel dan zou je ervoor kunnen kiezen om het in een blender glad te blenden, dat heb ik niet gedaan.
 • Verdeel het mengsel over bakpapier en bak het in de airfryer +- 9 minuten op 180 graden of in de oven +- 20 – 25 minuten op 180 graden.
 • Laat de havermout pizza even afkoelen en bedek de pizza met topping naar wens, ik koos zelf voor kwark met zomer diepvriesfruit en dat was een heerlijke combi

Topping suggesties:

 • Kwark met fruit
 • Griekse yoghurt met fruit
 • een laagje chocolade pasta met banaan
 • een laagje pindakaas met banaan
 • Vanille vla met aardbeien
 • Banketbakkersroom met aardbeien

En zo zijn er nog veel meer variaties te bedenken. Misschien is het zelfs wel lekker in de avond als een hartige pizza? Maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Waarmee zou jij deze havermout pizza combineren?

You may also like...