reviews

Geen smoes meer om niet te sporten met deze crosstrainer!

Ik heb een geweldige crosstrainer gekocht bij Fitnessapparaat.nl en ik ben hier enorm tevreden over. Ik neem namelijk niet altijd de tijd om naar de sportschool te gaan, maar tegelijkertijd vind ik regelmatig sporten wel belangrijk. Een crosstrainer voor thuis is dus de ideale oplossing! Ik heb gekozen voor de Bowflex Max trainer M8i en sinds ik dit apparaat in huis heb, train ik bijna elke dag minstens een kwartiertje. Mijn conditie is er echt beter op geworden en ik kan nu traplopen zonder buiten adem te raken.

Een van de redenen waarom ik zo tevreden ben met de Bowflex Max crosstrainer is vanwege het feit dat deze veel trainingsmogelijkheden biedt. Ik heb namelijk een aantal crosstrainers met elkaar vergeleken en ik ben tot de conclusie gekomen dat deze crosstrainer van Bowflex de meeste weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s heeft. Je kunt namelijk kiezen uit allerlei intervalprogramma’s (van 7, 14 of 21 minuten) of programma’s gericht op calorieën verbranden, vet verbanden of traplopen. De workouts zijn stuk voor stuk heel efficiënt en het kortste complete trainingsprogramma duurt slechts vier minuten, dus eigenlijk heb je geen smoesjes meer om niet te sporten! Verder kun je ook handmatig het programma aanpassen en bijvoorbeeld de weerstand zo licht of zo zwaar maken als je zelf wilt. Deze flexibiliteit vind ik zelf heel fijn, want zo kan ik lekker afwisselen en op elk moment voor een andere workout kiezen. Als ik bijvoorbeeld weinig zin heb om te sporten, dan doe ik de weerstand gewoon wat lager. In de handvatten van de crosstrainer zit een hartslagsensor, dus je kunt je hartslag in de gaten houden op het LCD-scherm. Verder kun je ook je calorieverbranding en de weerstand van het scherm aflezen, dus dit motiveert altijd om helemaal tot het naadje te gaan. Ik heb ook de Free RunSocial App geïnstalleerd, want deze app maakt het sporten extra leuk! Je kunt met deze app namelijk mooie routes over de hele wereld op je scherm zien en racen tegen je schaduwavatar. Als je dus in bent voor een wedstrijdje, dan gebruik je gewoon deze app.

Naast de grote diversiteit aan trainingsprogramma’s vind ik deze crosstrainer ook fijn omdat hij compacter is dan de meeste andere crosstrainers die ik heb gezien. Ik heb namelijk weinig plek in mijn huis, dus een fitnessapparaat neemt al snel veel ruimte in beslag. Gelukkig is dat bij deze Bowflex crosstrainer niet het geval en is het zelfs mogelijk om het apparaat na gebruik met behulp van de transportwielen op te bergen in een hoekje. Daarnaast ben ik erg tevreden over het ontwerp van de crosstrainer. De handgrepen zijn gebogen, dus je handen rusten hier altijd heel natuurlijk en fijn op tijdens de workout. Ook zijn de pedalen voorzien van een anti-slip oppervlak, dus je voeten blijven altijd stevig op hun plaats. Tenslotte is er nagedacht over allerlei details zoals een houder voor je tablet. Deze gebruik ik zelf ook, want ik kijk weleens series of filmpjes tijdens het sporten en voor ik het weet, heb ik weer een hele workout erop zitten!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.