Er zijn diverse discussies over waarom je wel of geen extra vitamines moet nemen. De ene is een voorstander de ander vind het maar onzin. Maar wat vind ik er nu eigenlijk van? En slik ik wel of geen extra vitamines ?

Over het algemeen zegt men dat je genoeg vitamines krijgt als je een gezonde levensstijl hanteert. Toch is het in deze drukke maatschappij niet altijd makkelijk om altijd gezond te eten en genoeg vitamines binnen te krijgen. Ook ik merk dat het er weleens bij inschiet en op zulke momenten voel ik me vaak ook veel minder fit.

Wanneer extra vitamines nemen?

De  volgende 10 redenen zijn een uitgangspunt wanneer extra vitamines worden geadviseerd:

  • Als je zelf te weinig binnen krijgt door voeding: en dit is als je kritisch gaat kijken bij best veel van de Nederlanders.
  • Als je lichaam niet genoeg aanmaakt: ben je altijd maar moe en futloos? Vraag dan eens aan de huisarts of hij op vitamine kan prikken. Ook als je te weinig buiten komt kan het zijn dat je wat tekort komt: Vitamine D
  • Als je geen vlees / vis eet: Als je kiest voor geen vlees / vis dan kan het zijn dat je te weinig vitamine binnen krijgt. Met name vitamine B12 en ijzer zijn de vitamine die je dan al vrij snel tekort komt.
  • Je bent zwanger of wilt zwanger worden: Al vanaf het moment dat je bezig bent met zwanger worden is het verstandig om foliumzuur te gaan slikken. Dit verkleint de kans op geboorteafwijkingen. Helaas is dat natuurlijk niet altijd gegarandeerd.
  • Tijdens het afvallen: Als je bezig bent met afvallen is het ook aan te raden om wat extra vitamines binnen te krijgen. Je eet vaak minder dan wat je lichaam nodig heeft waardoor er tekorten kunnen ontstaan.
  • Bij een slechte weerstand: Ben je vaak ziek? Zorg dan voor gezonde voeding, genoeg slaap maar ook extra  vitamines kunnen hierbij ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan een multi vitamine of vitamine C

Wat gebruik ik?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst nooit echt standaard extra vitamine gebruikte. Ik deed het met periodes om het vervolgens weer te vergeten. Toch merk ik dat het voor mezelf wel belangrijk is, met name in de wintermaanden, om wat extra vitamine te nemen. Ik merk dat ik door het slikken van een multi vitamine meer energie krijg en me ook wat beter kan concentreren.

Daarnaast gebruik ik magnesium van Vitaminstore. Deze gebruik ik in tablet vorm. De reden dat ik magnesium ben gaan gebruiken is omdat ik met name in de ochtend vaak wat last had van mijn spieren. Vaak was dit nadat ik de dag van te voren had gesport maar ook soms gewoon “zomaar”.  Nu ik de magnesium gebruik, in de avond voordat ik naar bed ga, heb ik in de ochtend nagenoeg geen last meer van mijn spieren. Heel fijn! Daarnaast heb ik het idee dat ik fitter op sta.

Of je wel of geen extra vitamines gebruikt is je eigen keuze. Ik voel me er heel goed bij en ben blij dat ik me nu een stuk fitter voel nu ik extra vitamines gebruik.
Gebruik jij al extra vitamines en wat gebruik jij ?

 

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge