Ik heb getwijfeld of ik deze blog zou schrijven maar in de bijna 2 weken dat ik bij Kunuku Aqua Resort was heb ik toch heel wat asociale dingen meegemaakt waar ik me enorm aan ergerde. Hierdoor heb ik besloten het toch eens aan te kaarten. Inmiddels heb ik van mijn volgers ook begrepen dat er veel ergenissen zijn over vakantiegangers dus naast mijn lijstje deel ik ook een aantal irritaties van mijn volgers…

Natuurlijk kennen we allemaal de “handdoek leggers” die in de ochtend al vroeg de handdoeken neer leggen om pas eind van de middag bij het zwembad te gaan liggen. Dat is vrijwel ergenis nummer 1. Gelukkig hebben we daar geen last van gehad bij het Kunuku Aqua resort, genoeg bedjes voor iedereen. Toch waren er wel andere dingen waar ik me best aan kon ergeren. Hierbij mijn lijstje “ergenissen bij vakantiegangers” met medewerking van een aantal volgers voor input.

De “ik pak wat ik pakken kan” vakantieganger

De ik pak wat ik pakken kan vakantieganger is voornamelijk heel asociaal bij het buffet. Hij pakt wat hij pakken kan, laad zijn bord bomvol laat vervolgens de helft staan om daarna nog een keer te lopen en het proces te herhalen. Ook in de ochtend is deze persoon bang dat hij geen croissants meer heeft en besluit er 10 op zijn bord te laden om er weer de helft van te laten liggen. Zo zonde en pure verspilling. Wat mij betreft loop je dan drie keer en pak je steeds een beetje dat scheelt een hoop verspilling. Maar blijkbaar is men bang dat ze iets tekort gaan komen?

De “ik ben de gast dus ik krijg wat ik wil” vakantieganger

Bij het resort waar wij zaten heb je als je voor all-in gaat keuze uit twee soorten: standaard all-in en ultra-all-inn. Het verschil is dt je bij ultra all in ook alle cocktails en smoothies mag kiezen en daarnaast ook nog eens 3 x wat anders mag eten dan het buffet. Bijna dagelijks kwam het wel voor dat iemand met een all-inn bandje (blauw) in discussie ging met het personeel. Zij vonden namelijk dat omdat ze all-in zaten dat ze dan recht hebben op ALLES. En geloof me dat ging er niet altijd zachtjes aan toe. Men stond echt ruzie te maken met medewerkers omdat zij vonden dat ze ergens wel recht op hadden en daar niet extra voor hoefde te betalen.

De “ik heb geen geduld” vakantieganger

Ook een veel voorkomende vakantieganger is de vakantieganger die geen geduld heeft. Zo raakte mensen gelijk geirriteerd als er toevallig een bak bij het eten leeg was of als het bij de bakplaat wat langer duurde. Maar 1 situatie spant echt de kroon. Ik kwam tussen 2 mannen in staan om bij de bar wat te bestellen, de barmedewerkster vroeg aan de man naast mij of ze hem kon helpen, vervolgens ging de man aan de andere kant naast mij helemaal uit zijn plaat want hij was toch echt eerder. Het scheelde niet veel of hij viel die andere man aan. Ik heb het proberen te sussen door te zeggen “we hebben vakantie en op Curacao is het “poko poko”(rustig aan)” maar dit hielp niet. Uiteindelijk heeft die man alsnog eerder mogen bestellen maar was vervolgens wel de laatste die zijn bestelling kreeg (drankje met stukje pizza) ik zeg dan maar zo: haastige spoed is zelden goed.

Vakantiegangers die zich bemoeien met je kinderen

Dit heb ik zelf niet meegemaakt maar een veelvoorkomende ergenis bij vakantiegangers is volgens mijn volgers: vakantiegangers die zich bemoeien met je kinderen. Zo kreeg iemand commentaar omdat ze haar kind een frietje gaf. Of andere vakantiegangers die zegggen wat je kind wel en niet mag doen. Daarentegen zijn er ook volgers die zich irriteren aan het feit dat ouders niet goed opletten en hun kind hun gang maar laten gaan.

Geen rekening houden met elkaar op de camping

Ik ben zelf geen kampeerder maar een aantal volgers gaven aan dat zij zich ergeren aan vakantiegangers die geen rekening met anderen houden op de camping. Voetballen of bellen blazen bij je tent. Steeds rondjes rond de tent rennen en, wat ik van een collega mee kreeg, ruzie maken in je tent waarvan iedereen mee kan genieten.

Natuurlijk zijn er ook heel veel leuke vakantiegangers. Het is maar een klein deel die zich zo gedraagt. Maar toch wilde ik deze ergenissen van vakantiegangers met jullie delen omdat ik me soms toch wel heel erg schaamde voor dit soort mensen…. Overigens heeft dit niks met all in te maken. Kenissen die naar Spanje en ItaliĆ« waren niet all in hebben soort gelijke dingen meegemaakt.

Wellicht herken je er wel wat van? Heb jij nog ergenissen bij vakantiegangers ?

P.s neem de blog niet al te serieus, het is wel gebeurd maar heeft zeker niet onze vakantie verpest. Het heeft eerder voor verbazing gezorgd…

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge