Afgelopen maandag gingen mijn man en ik gezellig lunchen. Dit doen we vaker op maandag middag maar dit keer was het extra speciaal omdat het de laatste maandag zou zijn dat we dit konden doen. Ik ga vanaf volgende week namelijk op de maandag weer werken. Dat dit gezellige etentje met een drama zou eindigen hadden we niet verwacht…. We zaten ineens in een actie film!

Wij hebben een vast eet tentje waar we op de maandag graag samen eten. Donato’s gewoon bijzonder in Ravenstein. Standaard pakken we altijd het complete menu met soep, verrassingsbroodje en een toetje. Meestal zijn we na 1 – 1,5 uur klaar maar dit keer duurde het iets langer. Ik zei tegen mijn man dat hij daarom ons zoontje maar vast op moest halen van school en dat ik dan wel een extra toetje zou bestellen. Zo gezegd zo gedaan. We genoten van het toetje en rond 14.30 gingen we op weg naar huis.

Wilde westen

Ravenstein is niet zo heel erg groot, de straatjes zijn ook smal en bestaan uit keien, je kan er dus ook niet zo heel hard rijden. Vlak voordat we de bocht wilde maken hoorde mijn man een klap en ging nog rustiger rijden. Op dat moment vloog er een Seat met zo’n 80 km per uur de bocht om. Hij zag ons stuurde weg richting de kerkmuur en ik dacht dat hij zich hartstikke te pletter zou rijden. Toch wist hij uiteindelijk te ontkomen door wat paaltjes en een waterdrinkpunt omver te rijden.

Terwijl dat gebeurde kwam er ineens een tweede auto de hoek om. Deze auto kon niet zo goed sturen en botste tegen onze auto aan. Mijn eerste reactie was “ik moet eruit mijn kind moet veilig zijn”. Gelukkig was het mijn man die zei “Kel blijven zitten!!!” hij was namelijk bang dat ik die gasten wilde aanvliegen ofzo.Ons zoontje was helemaal overstuur en ik ben samen met hem richting een huis gerend waar de deur open ging. Ik heb deze vrouw gevraagd of ze alsjeblieft ons zoontje mee naar binnen wilde nemen en de deur dicht zou doen. Op dat moment wisten we namelijk niet wat er nu precies aan de hand was en ik wilde alles op alles zetten om hem te beschermen. De vrouw kende ik overigens niet maar op dat moment was alles veiliger dan daar op straat. Ons zoontje kreeg een beker appelsap en toen ze zag dat het oké was buiten heeft ze hem weer naar mij gebracht. Nog steeds helemaal overstuur natuurlijk.

Politie en zoektocht

Mijn man was inmiddels de politie aan het bellen en ook ik was daar al me bezig.  De mannen in de auto die ons aanreed gebaarde maar dat we aan de kant moesten. Zij wilde namelijk de Seat achtervolgen. Doordat deze mannen uit het buitenland kwamen was de communicatie wat lastiger. Via een vertaal computer zijn we er uiteindelijk achtergekomen dat de mensen in de Seat zich voorgedaan hadden als politie agenten en dat ze heel veel geld van hen hadden gestolen. Zij waren ze dus gaan achtervolgen en hebben een aantal keer geprobeerd de Seat tot stoppen te dwingen door er achterop te rijden. Doordat ze niet bekend waren zijn ze dus een stadje ingereden waar dus een grote ravage ontstond. Zeker 3 andere auto’s werden namelijk flink beschadigd.

De politie was inmiddels gearriveerd en alle schade werd opgenomen. De straat werd aan alle kanten afgezet en we mochten niet meer weg omdat ze het ongeluk gingen onderzoeken. Tegelijkertijd was er een zoektocht gestart naar de Seat. Deze was zo extreem beschadigd dat we ervan overtuigd waren dat hij niet ver gekomen zou zijn. Uiteindelijk hebben ze de auto in Reek gevonden en hebben ze dus toch nog wel een eindje kunnen rijden.

Ons zoontje was heel erg bang dat de auto weer terug zou komen en wilde ons daarom niet alleen laten. Uiteindelijk hebben we hem zover kunnen krijgen dat hij met opa mee zou gaan. Ze zouden samen de auto gaan zoeken. Natuurlijk wisten wij al dat de auto inmiddels al gevonden was en dat de politie er bij was. Maar voor ons zoontje was dat het moment dat hij wel mee ging, weg van de plek en uit de kou waar we toen al zeker een uur stonden. Op school verteld hij ook heel stoer dat HIJ degene is die de auto heeft gevonden haha.

Daders spoorloos

De auto is natuurlijk wel gevonden maar helaas zijn de 2 daders ontkomen. Ze hebben de auto gedumpt en zijn waarschijnlijk te voet verder gegaan. Op de auto zaten valse kenteken platen en de politie probeert via DNA en eventueel camera beelden te achterhalen wie de daders zijn. Maar of ze ooit gevonden zullen worden?

Wij mochten uiteindelijk na zo’n 2,5 uur de plek van het ongeval verlaten. In vergelijking met de andere auto’s is onze auto er redelijk goed van afgekomen. Gelukkig hadden we de grote auto bij, die kan iets meer hebben. Maar ik ben vooral heel dankbaar dat die Seat niet op ons is geklapt want dan had het er waarschijnlijk heel anders uit gezien……..

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge