Een paar weken terug kreeg ik de vraag van Kroon op het werk of ik Ekomenu wilde uit testen. Ekomenu is een maaltijdbox waarbij er ook rekening wordt gehouden met het milieu etc. Welke gerechten ik ontving en wat wij ervan vonden? Dat vertel ik je graag.

Ik ben altijd wel in om iets te testen. Ik vond het daarom erg leuk dat ik Ekomenu mocht uitproberen. Ik kon kiezen uit diverse boxen en besloot voor de afslankbox te gaan, tenslotte wil ik nog steeds wat kilootjes kwijt.

Week zonder vlees

Ik kreeg de box in de week zonder vlees. Dat merkte ik ook wel aan de gerechten. Er zat namelijk vega worst, vis en eieren in en er was geen vlees te bekennen. Leuk dat ze er rekening mee hebben gehouden dus. Al zijn ze bij mij thuis toch echt wel vlees eters.

We kregen een box voor 2 personen maar aan de omschreven hoeveelheden kon ik wel inschatten dat het waarschijnlijk voor 2 personen teveel zou zijn. Daarom hebben de meeste dagen de kinderen ook meegegeten en deed ik er voor hen een stukje vlees of vis bij klaar maken.

Zuurkoolschotel

Zuurkool schotel dat was 1 van de gerechten die in de box zat. Helaas voor mij zijn ze bij mij thuis geen fan van zuurkool. Mijn man zei op voorhand al dat hij het niet zou eten. Gelukkig wilde de kinderen het wel proberen en hebben ze er van gesmuld. Alleen de “worstjes” die erin zaten vonden ze niet zo lekker. Dat was vegetarische worst dus waarschijnlijk was het gewoon een kwestie van proeven.

Frittata

Een groot succes wes de frittata, oftewel ei uit de oven. Met lekker veel groenten en wat extra eieren er door hebben we met zijn allen echt enorm genoten van dit gerecht. Mijn dochter zei zelfs: “Mama wil je dit vaker maken?” Missie geslaagd dus.

Vis

Een ander gerecht wat we kregen was vis met groenten. Ook deze was erg lekker en makkelijk te maken. Gewoon alle groenten snijden en in de oven met de vis. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik de hoeveelheid vis bij dit gerecht wel wat karig vond. Ik heb namelijk de 2 stukjes vis die erbij zaten alleen opgegeten en voor de rest vis erbij gehaald.

Wat vind ik van Ekomenu ?

Ik vind de gerechten die we kregen zelf erg geslaagd. Voor de kinderen en mijn man was niet alles helemaal geslaagd maar dat is een kwestie van smaak. Op de site van Ekomenu kun je zelf aangeven welke gerechten je zou willen dat is ideaal. In mijn geval, omdat ik de box kreeg, was dit niet van toepassing voor mij was het dus een verrassing.

Als je weinig tijd hebt vind ik de box niet zo ideaal. Er zit namelijk nog best wel wat snij en voorbereidingswerk bij. Als je dan om 18.00 thuis komt en je moet nog van alles voorbereiden dan lijkt het mij persoonlijk niet zo ideaal. Voorbereiden van te voren kan wel natuurlijk alleen vind ik het zelf altijd fijner om groenten enz te snijden en gelijk te bereiden.

De producten die erin zaten waren van goede kwaliteit en kan je prima een paar dagen bewaren in de koelkast. De gerechten bestaan ook uit best wel wat groenten, niet iedereen z al daar blij mee zijn maar ik werd er wel blij van. Het fijne van Ekomenu is ook dat je zelf een box kan kiezen die bij je past. Ik ben dus al met al best tevreden, al vind ik het eerlijk gezegd wel wat prijzig.

Wil je nu ook een keer Ekomenu uitproberen? Dat kan!
Je kan nu namelijk met 50 % korting 1 maaltijd voor 2 personen bestellen. Dat doe je via Deze link, vervolgens vul je in de zoekbalk Proefpakket in en kun je een keuze maken. Je betaald voor 1 maaltijd voor 2 personen slechts 6,25.

Ben jij bekend met Ekomenu?

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge