Ik vind het heerlijk om te boksen, ik doe het alleen de laatste tijd niet meer zo vaak. Toch merk ik dat er toch een hoop voordelen zitten aan het boksen en moet ik het eigenlijk wel weer snel oppakken. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van boksen? En waarom beleef ik er zoveel plezier aan?

Boksen werd voorheen vooral gezien als een sport voor vooral mannen. Toch wordt het onder de vrouwen ook steeds populairder. Ook ik doe het met regelmaat, al is het nu al wel weer even geleden. Ik vertel je graag over de  voordelen van boksen en wat het mij brengt.

Boksen om af te reageren

Oké niet dat ik heel agressief ben hoor, ik weet me altijd wel goed in te houden. Soms is het echter wel fijn om even helemaal los te gaan als je wat stress hebt of een slechte dag. Ik kan me dan ook echt helemaal uitleven op een bokszak; lekker trappen en slaan om vervolgens weer helemaal ontspannen te zijn.

Je krijgt er een mooier figuur van

Tijdens een boks les gebruik je eigenlijk alle spieren. Je benen tijdens het schoppen, je armen tijdens het slaan maar ook moesten wij regelmatig rondjes rennen of push ups doen. Kortom: een total body workout wat zorgt voor een beter figuur.

Foto’s zijn van Shutterstock.com

Je verbrand veel calorieën

Ik had natuurlijk al gezegd dat je er een mooier figuur van kan krijgen maar je verbrand ook nog eens veel calorieën. Zo verbrand je met 45 minuten boksen al snel tussen de 600 en 800 calorieén, ideaal toch?

Je leert jezelf verdedigen

Helaas horen we steeds vaker nare dingen in het nieuws over vrouwen die worden aangevallen. Hoe mooi zou het dan zijn als je jezelf een beetje kunt verdedigen? Dat is bij boksen het geval; je leert hoe je het beste kunt trappen en slaan. En natuurlijk hoop je dat je het nooit mee maakt maar mocht je het mee maken dan weet je in ieder geval wat je eventueel kunt gebruiken.

Hoog fun gehalte

Het aller belangrijkste natuurlijk: het is super leuk! Als ik ga (en ja dat is alweer even geleden) dan heb ik een enorm voldaan gevoel en kom ik met een glimlach van de les af.
In veel lessen wordt gebruik gemaakt van de materialen van de sportschool. Mocht je dat nu niet zo fris vinden en zeker weten dat je het vaker gaat doen dan kan je natuurlijk ook je eigen materiaal aanschaffen. Dit kan bij diverse online shops waaronder de Fightshop maar natuurlijk ook in diverse andere winkels kun je degelijk materiaal halen.

Eigen bokszak

Omdat ik zelf niet meer altijd tijd heb om de deur uit te gaan voor een les wil ik heel graag een eigen bokszak gaan aanschaffen of waarschijnlijk een standaard waar ik heerlijk op los kan gaan. Het voordeel van zo’n standaard is dat ik hem dan bij mooi weer ook buiten kan zetten en zo aan een extra dosis vitamine D kom want eerlijk gezegd kom ik iets te weinig buiten… Zo heb ik dus gelijk een win win situatie.

Ken jij nog anderen voordelen van boksen?

 

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge