Gember wordt in diverse gerechten gebruikt. Het geeft gerechten een intensere smaak en geur. In stoofschotels en tajines wordt het veel gebruikt en wat dacht je van gember thee? Maar ben jij al op de hoogte van de gezondheidsvoordelen van gember?  Ik vertel je graag meer over deze gezondheidsvoordelen..

Gember is de wortelknol van de gemberplant, ook wel djahe genoemd. Gember  is verkrijgbaar in verschillende samenstellingen waaronder:

 • Gember poeder
 • Gember capsules
 • Gember olie
 • Gember bolletjes
 • Gember wortel

Gezondheidvoordelen van gember

Aan gember zitten diverse gezondheidsvoordelen. Dit is ontdekt door de monikken uit het klooster. Zij ervaarde de krachtige en helende werking van gember waarna het steeds populairder is geworden. De voordelen zijn onder andere:

 1. Bevordert de opname van voedingsstoffen:
  Het is natuurlijk erg belangrijk dat onze voedingsstoffen goed worden opgenomen, gember kan hierbij helpen. Het helpt bij het beter verteren van het voedsel waardoor de opname van voedingsstoffen verbeterd.
 2. Helpt bij maagzuur, misselijkheid en een opgeblazen gevoel:
  Heb je last van misselijkheid? Een opgeblazen gevoel of maagzuur? Dan kan een klein beetje gember al flink wat verlichting geven. Ook zwangere vrouwen hebben vaak baat bij gember, bijvoorbeeld als thee, maar let op: Overleg ALTIJD met je arts of je dit mag gebruiken.
 3. Stabiliseert je bloedsuiker spiegel:
  Als je bezig bent met afvallen is een stabiele bloedsuiker spiegel van belang om zo “eetbuien” te voorkomen. Gember helpt je bij het stabiel houden van je bloedsuiker spiegel waardoor je minder snel eetbuien zult krijgen.
 4. Reinigt je lichaam:
  Gember staat bekend om zijn reinigende werking. Het heeft een reinigende werking op het lymfestelsel. De lymfeklieren voeren schadelijke stoffen af waardoor gifstoffen je lichaam sneller zullen verlaten.
 5. Betere bloedcirculatie
  Gember zorgt voor een betere doorbloeding.Dit zorgt over het algemeen voor meer energie het helpt bij het opwarmen van binnenuit, dit is ideaal in de winterse dagen en voor mensen die het toch al snel koud hebben.
Foto is van Shutterstock

Nadelen

Gember kent niet echt nadelen. Toch moet je er niet teveel van gebruiken aangezien het natuurlijk wel en kruid blijft. Bovendien kan het bloed verdunnend werken je moet dus extra alert zijn als je al bloedverdunners gebruikt. Natuurlijk is gember geen vervanging van medicatie overleg dus ALTIJD met een arts of het verstandig is om gember te gebruiken als je al mediatie gebruikt, het kan namelijk de werking versterken.

Gember kan je onder andere kopen bij De Kruidenbaron  en diverse drogisterijen.
Ben jij al bekend met het gebruik van Gember?

Bronnen: http://www.jivaresearch.org/Ginger.php  –   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge