My Posts

De eet en leefstijl van Marije – Mommyinbalance

De eet en leefstijl van Marije – Mommyinbalance

Vanaf vandaag heeft Healthy Kelly de nieuwe rubriek “De eet en leefstijl van..” Hierin vertellen  bloggers over hun eet en leefstijl. Door middel van een aantal vragen geven zij een kijkje in hun leven. Vandaag trapt Marije van Mommyinbalance af. Benieuwd naar haar leefstijl? Lees dan snel verder…

Kan je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Marije, ik woon met mijn man en twee dochters van 1,5 en 3,5 jaar in Haarlem, heerlijk om zo dichtbij de duinen en het strand te wonen. Samen met Merel hebben we de blog ‘mommyinbalance’ en schrijven we over balans in het moederschap. Daarnaast werk ik bij ABN AMRO en ben ik natuurlijk heel druk met mijn gezin, familie, vrienden en hobby’s zoals koken, wijn, sporten, strand, vakanties, netflix en ga zo maar door.

Hoe ziet jouw leefstijl eruit?

Nu ik kinderen heb eet ik veel bewuster. Nadat ik mijn tweede kindje heb gekregen ben ik veel afgevallen en ging het roer om. Ik ben heel bewust bezig met gezonde voeding, alle goede voedingstoffen binnen krijgen en zo min mogelijk suiker. Daarnaast sport ik heel graag. Een paar maanden geleden ben ik geopereerd aan mijn rug en mag dat nu even niet. Dit had nogal wat impact op mijn leven. Niet veel tillen, bukken en vooral niet sporten. Ik kijk dus enorm uit naar de dag dat het weer mag.

Heeft je levensstijl er voorheen anders uit gezien? Wat was er dan anders?

Voordat ik kinderen had leefde ik totaal anders, veel minder structuur zat er in de momenten waarop ik at. Ik dronk veel meer wijn omdat ik daar tijd voor had en omdat ik midden in Amsterdam woonde waar je snel even een terrasje pakt. Nu eten we drie keer per dag en de tussendoortjes zijn fruit, komkommertjes, paprika en af en toe iets lekkers natuurlijk. Daarnaast eten we veel vroeger omdat kinderen nu eenmaal honger hebben rond 5 uur/ half 6.
Als ik nu iets in mijn mond stop dan willen ze gelijk weten wat dat is, nieuwsgierig als ze zijn natuurlijk. Ik kan dus niet meer snaaien of koekjes en dropjes eten want ik wil niet dat ze de hele dag suiker binnen krijgen.
Wat ook is veranderd, ik drink nooit meer frisdrank of sapjes uit een pak. Vaak gewoon water, thee en natuurlijk koffie. Als je hier eenmaal aan gewend bent dan is alles ook veel te zoet!

Zijn er bepaalde voedingsgewoonten waar je rekening mee moet houden door bijvoorbeeld een allergie of ziekte. Of is er iets waarvan je zelf hebt besloten: dat wil ik niet meer zo?

Op een of andere -kennelijk heel zeldzame- manier ben ik sinds twee jaar lactose intolerant. Ik had vaak buikpijn en toen ik alles ging bijhouden wat ik op een dag at, kwam ik er achter dat het lactose was. Hierdoor moet ik heel goed opletten wat ik eet en lees ik alle verpakkingen in de supermarkt. Het gaat bij mij gruwelijk mis als ik iets eet waar melkpoeder in zit. Ik kan dus bijvoorbeeld geen kant en klaar sauzen, gepaneerd vlees en kant en klare quiche meer eten. Vanaf nu maak ik dus alle sauzen, quiche en pizza’s zelf. Het voordeel is dat dat wel wat gezonder is en dat ik een taartje of een koekje niet zomaar meer in mijn mond stop.

 Wat eet je zoal op een dag? Zou je eens een dag met de volgers van Healthy Kelly willen delen? 

Ik begin mijn dag bijna altijd met een smoothie. Hier doe ik groente en fruit in. Ik stop eigenlijk in alle smoothies gember omdat dit wat pit geeft en heel gezond is om de dag mee te starten. Meestal gebruik ik een banaan of avocado om het geheel een beetje smeuïg te maken. Groente, dat kan van alles zijn: spinazie, wortel, selderij of rode biet. Ik varieer veel in fruit soorten want ik heb eigenlijk altijd een overvolle fruitschaal omdat mijn kinderen fruit gelukkig goed eten.
Meestal eet ik nog een cracker met humus, kaas, pindakaas of kipfilet en soms een gekookt eitje.

Tussendoor eten de kinderen altijd fruit en als ik toch appels of kiwi’s sta te schillen dan eet ik zelf ook gelijk wat fruit mee.

Lunch:
Ik eet meestal een boterhammetje met de kinderen mee. Als we niet al aan onze ei taks zitten kook ik er een eitje bij of maak ik voor de kinderen en mijzelf een bananen-ei pannekoek. Als ik geen zin in brood heb dan neem ik een schaaltje kokos yoghurt, dit kan namelijk wel met een lactose intolerantie.
Tussendoor:
Probeer ik zo min mogelijk te snoepen maar vaak eten we wel een koekje, snoepje of neem ik rijstwafels met wat lekkers erop. Ik bak heel vaak bananenbrood en als dat er is dan doe ik die even in de magnetron of over, een beetje honing erop met kokos snippers… Mjam!
Avondeten:
Ik probeer natuurlijk zo veel mogelijk groente naar binnen te krijgen bij de kinderen maar dat is nog een behoorlijke klus. Omdat ik alle sauzen zelf moet maken door de lactose intolerantie, verwerk ik groente in de saus. Tomaten, spinazie, broccoli en avocado’s even in de blender erbij gooien en de pastasaus zit vol vitamine. Wat ook geweldig werkt is bloemkool rijst. Dat eten ze super goed, kennelijk aantrekkelijker om het in stukjes te eten dan in een stronkje. Daarnaast houden ze enorm van vis dus wij eten veel wit vis en zalm, niet echt een straf maar soms komt het wel m’n neus uit. Doordat ik zo druk ben om groente naar binnen te krijgen bij de kinderen, eten we zelf dus ook heel gezond. Twee vliegen in een klap.
’s Avonds… dat is altijd een lastig moment. Tony chocolonely is mijn ‘guilty pleasure’. Een stukje is ook nooit genoeg helaas, hij moet op. Als ik er een koop weet ik dat hij eraan gaat, dezelfde avond.

Van welk voedingsmiddel kan jij geen genoeg krijgen en waarom niet?

Tony chocolonely, franse kaasjes, koffie en wijn omdat het allemaal zo lekker is. Helaas niet gezond maar dat hoeft ook niet altijd.
Koffie is wel een ander verhaal, ik krijg hoofdpijn als ik geen koffie drink, dat is dus eigenlijk een heel slecht teken. Dat wordt afkicken.

Wat doe je zoal aan beweging? Of ben je het type dat helemaal niet houdt van beweging?

Nu ik dus tijdelijk niet mag sporten is mijn conditie enorm achteruit gegaan. Bizar hoe snel dat gaat! Ik kijk enorm uit naar sporten. Voordat ik kinderen had was ik een fanatiek hockeyster. Nu kost deze sport te veel tijd helaas. Vorig jaar ben ik begonnen met tennissen en dat wil ik straks weer oppakken. Ik ging twee keer per week naar Lar Riva, dat is een soort sportschool waar je onder begeleiding sport in een warmte cabine, dit ga ik straks ook weer doen

 

Wat wil je je kind(eren) graag mee geven als het aankomt op voeding en beweging?

Ik vind sporten enorm belangrijk. Het is goed voor je lichaam, voor ontspanning, motoriek, sociale vaardigheden. Ik hoop dus dat ze straks net als papa en mama van sporten zullen genieten. Daarnaast wil ik ze meegeven dat goede voeding voor veel positieve dingen kan zorgen. Je huid, je gewicht, je concentratie vermogen, je spieren en ga zo maar door. Ik hoop dat ze energy drankjes en ladingen snoep links zullen laten liggen al vind ik dat een snoepje op zn tijd echt wel mag hoor.

Bedankt voor je leuke antwoorden Marije ????
Wil je ook een keer in deze rubriek verschijnen? Stuur dan een mail naar info@healthy-kelly.nl (uiteraard word de link naar je blog pagina vermeld indien je deze hebt)

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...