Franke deelde weer een heerlijk recept, dit keer met courgette als spaghetti sliertjes…

Ik had zelf laatst al een gerecht geplaatst met Courgetti maar ook dit gerecht van Franke is gemaakt met Courgette sliertjes en een heerlijke combi.

Vanavond weer eens vegetarisch gegeten. Ik probeer ongeveer 1 x per week een vegetarisch gerecht op tafel te zetten. Deze keer is het ook nog eens een gerecht met relatief weinig koolhydraten. Ik heb de ‘spaghetti’ namelijk van courgette gemaakt. Dat gaat heel gemakkelijk met een kleine spirellisnijder of de Lurch spirellisnijder. Zie hieronder de foto van de Lurch spirellisnijder.

spirelli snijder

Het recept  is voor 2 personen. Het gerecht bevat ongeveer 394 kcal pp, dus super mager.

Ingrediënten:

– 2 courgetten, in spaghettislierten gesneden met de spirelli snijder.
– 200 gr venkel, in reepjes gesneden
– 100 gr doperwtjes (diepvries)
– 1 paprika, in reepjes gesneden
– 80 gr fetakaas, in blokjes verkruimeld
– 50 gr zuivelspread light met bieslook
– 10 groene olijven, in vieren gesneden
– 1 el vloeibare bakboter
– 1 el citroensap Peper en (Himalaya)zout

Bereiding:
– Verwarm de vloeibare bakboter en roerbak daarin de venkel, paprika en doperwten gedurende 5 minuten.
– Voeg de zuivelspread toe en roer goed door.
– Voeg daarna de courgetteslierten toe en breng op smaak met peper, (Himalaya)zout en citroensap en verwarm het 2 minuten al roerend door.

Presentatie: Leg het gerecht op een bord en garneer met de fetakaasblokjes en olijven. Smul smakelijk!!!

courgetti met feta

Bedankt voor het heerlijke recept Franke. Volg Franke ook op facebook 

Zijn jullie ook zo benieuwd naar dit recept ?

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge