Ik ken veel kookboeken waarbij je een hele waslijst aan ingrediënten nodig hebt en dan haak ik al vrij snel af. Bij Chickslovefood is het anders zij maken namelijk in hun boek ” het meal planning kookboek ” maar gebruik van maximaal 5 ingrediënten. Zijn het makkelijke en lekkere gerechten of valt het me tegen? Je leest het in dit artikel.

Ik sta zelf bekend als een blogger die graag kiest voor gezonde gerechten waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan maar die wel erg lekker zijn. Toen ik las dat het boek van Chickslovefood bestaat uit gezonde gerechten met maar 5 ingrediënten werd mijn interesse gewekt.

Het Meal Planning Kookboek

De titel van het boek is “het meal planning kookboek” en aangezien meal preppen of meal planning tegenwoordig helemaal hip is hebben de “chicks” daar goed op ingespeeld. Het boek staat bomvol gerechten die je van te voren kan maken en die je kan bewaren in bijvoorbeeld de koelkast, diepvries of in een luchtdichte doos. Ook zitten er gerechten in die je makkelijk mee kunt nemen, ideaal voor als je veel onderweg bent. Het fijne van het boek is dat er per gerecht een icoontje staat over hoe je het kunt bewaren en hoe lang je het kunt bewaren.

Gezond en minder gezond

In het boek staan heel veel gezonde gerechten: ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes maar is er ook een kopje “Sinner Sunday” waar bijvoorbeeld gerechten in staan als cheesecake, salted caramel cake en nog veel meer lekkers. Ik vind het zelf wel leuk dat ze een combi hebben gemaakt van gezond en minder gezond, tenslotte hoeft niet alles mega gezond te zijn toch?

Uit proberen

Ik heb wel wat recepten uitgeprobeerd van het meal planning kookboek. Zo zijn ze hier thuis gek op de gezonde kaneelbroodjes  en is de inspiratie  voor de Rijsttaart ontstaan nadat ik hun recept zag van de Aziatische Rijstcake (al is mijn taart heel anders geworden dan het recept in het boek 😉 maar ik moest aanpassen omdat ze hier al gelijk “bah” zeiden ). Ik vind dat de recepten die in het boek staan er heel erg lekker uit zien en over het algemeen kosten ze niet zo heel veel tijd om ze te maken is mijn eerste indruk. Je hoeft er ook geen kooktalent voor te zijn want er staat stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Je kan er ook prima je eigen variaties op maken door bijvoorbeeld wat extra dingen toe te voegen.

Ik ben zelf heel enthousiast over het boek en vind het super handig dat je de producten van te voren al kunt maken, ideaal voor een drukke dag. Ik ben ook erg nieuwsgierig geworden naar de andere boeken en overweeg deze ook aan te schaffen.

Kende jij de boeken van Chickslovefood al?

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge