My Posts

Celestial Seasonings – Wildpluk en lekkere gerechtjes

Celestial Seasonings – Wildpluk en lekkere gerechtjes

 

Vorige week donderdag ben ik naar een super tof event in Amsterdam mogen gaan. Ik was te gast bij Celestial Seasonings waar ik met een leuke groep van alles heb mogen leren over wild-plukken. Daarna hebben we 4 nieuwe smaken thee mogen proeven. Benieuwd of het een geslaagde dag is geweest? Lees dan maar gauw verder.

Wild-plukken met Edwin Florès

Genietend van het zonnetje met een lekker muziekje op, begon mijn dag in een rustige intercity naar Amsterdam Zuid. Met goede zin en niet wetende hoe mijn dag precies zou lopen was ik dan ook blij toen ik aankwam in Amsterdam.

We werden super vriendelijk ontvangen door de mensen van Celestial Seasonings en Edwin Florès. Nadat iedereen een button en een glaasje water had gekregen zouden we aan de slag gaan met Edwin. We zijn het Beatrixpark ingelopen om daar van alles te leren over wild-plukken.

Een van de eerste planten waar we zijn gestopt waren brandnetels. Zo heb ik onder andere geleerd dat brandnetels super gezond zijn en heel vaak als E-nummer in ons eten voorkomt. Ook worden er spijkerbroeken van brandnetels gemaakt.

Het verschil tussen thee en fusion

Hier in Nederland (en vast ook in veel andere landen) zeggen we altijd dat we “thee” drinken. “Wat voor thee wil jij? Doe maar Citroenthee”. Nu heb ik dus geleerd dat wij hier in Nederland helemaal geen thee kunnen verbouwen. Thee komt namelijk van de theeplant en die komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië.

Wat men hier in Nederland dus maakt (en thee noemt), is dus een fusion. Een fusion bestaat simpelweg uit kruiden, fruit, bloemblaadjes en noem het maar op, maar geen bladeren van de theeplant.

Thee proeven met lekkere hapjes

Na een ontzettend leerzame middag in het park zijn we terug gelopen naar restaurant As. Ook hier zijn we weer super vriendelijk ontvangen aan twee prachtig gedekte tafels. De 4 nieuwe theesmaken stonden al klaar en ik had echt heel veel zin om ze te proberen!

Restaurant As heeft ook heerlijke gerechtjes geserveerd, geïnspireerd op de nieuwe theesmaken. De theesmaken waren dan ook verwerkt in de gerechtjes. We hebben 3 verschillende gerechtjes gekregen, die ook weer in combinatie waren met de wildpluk. Zo heb ik bijvoorbeeld een hele lente ui gegeten, maar ook viooltjes waren te vinden op mijn bord.

Het allerlekkerste wat ik heb gegeten was toch wel het “toetje”. Dit bestond uit lavendel-ijs, bosperzik, jonge amandelen, en een heerlijk zoet sausje. Echt een favoriet! Bij elk gerecht werd ons ook verteld welke thee we het beste erbij konden drinken. En ik moet zeggen, de combinaties waren dan ook erg bijzonder maar super lekker.

Over Celestial Seasonings

Zelf vind ik het belangrijk om even een klein stukje te vertellen over Celestial Seasonings. Dit omdat ik heel enthousiast ben over het merk en de thee. Van het zaadje tot een slok thee, is het duurzaam bereid. Ze werken alleen samen met boeren die dus duurzaam verbouwen, dit omdat het simpelweg beter is voor de planeet en voor ons als mens en dier. De verpakkingen zijn van 100% gerecycled karton en zullen dus steeds opnieuw gebruikt worden om nieuwe doosjes van te maken.

Iedereen weet wel hoe een theezakje eruit ziet; een zakje met de thee of fusion in, een touwtje dat er aan vast geniet is, en nog een vastgeniet labeltje aan dit touwtje. Natuurlijk zitten alle theezakjes tegenwoordig in aparte papieren zakjes. Celestial Seasonings heeft dit totaal anders!:

  • De zakjes waar de thee in zit zijn gemaakt van natuurlijke vezels.
  • Geen touwtjes of nietjes; dus alleen het kussentje waar de thee in zit.
  • Geen individuele verpakkingen.

Alleen al voor het duurzame ben ik super tevreden over deze theeën!

De vier nieuwe smaken

En dan nu, welke vier heerlijke smaken hebben we mogen proberen en zijn te koop bij Albert Heijn je kan ze bekijken in de op de site

  • Organic Chamomile & Lavender. (Kamille en lavendel)
  • Organic Matcha Green. (Groene thee)
  • Organic Cinnamon & Cardamom. (Kaneel en kardemom)
  • Organic Ginger & Turmeric. (Gember en kukuma)

Persoonlijk drink ik de Matcha Green en de Chamomille & Lavender het liefst. Je proeft ook echt dat er geen rare toevoegingen zitten in deze theeën. Ik kan echt iedereen deze lekker smaken van Celestial Seasonings aanraden!

 

Bij deze wil ik Celestial Seasonings bedanken voor de gezellige en leerzame dag & de heerlijke goodybag vol met thee! Ook wil ik Kelly bedanken dat ik naar dit toffe event mocht gaan. 

 

Until next time….

 

xoxo Yvon.

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...