Sommige mensen bouwen een tuinhuis voor extra opslag ruimte of als hobby ruimte, maar mijn man en ik hadden al lang een droom voor een eigen sportschool en met die bouw zijn we nu gestart. Ik vertel je graag over onze plannen en hoe lang we verwachten dat het bouwen van deze droom gaat duren..

Toen ik mijn man leerde kennen had hij al zijn eigen sportschool, nou ja sportruimte, een kamer met aan 1 wand allemaal spiegels en toestellen. Er stond een spinningbike, een hardloop band en diverse kracht toestellen. Maar op een gegeven moment kwamen er kinderen en hebben we het eruit gedaan (om eerlijk te zijn konden we het geld van de verkoop ook wel goed gebruiken). Ik was natuurlijk ook niet zo sportief en mijn man was vaak weg dus het makkelijkste was om gewoon alles eruit te doen.

Wel sportief

Ik ben nu natuurlijk wel een stuk sportiever geworden en ben regelmatig in de sportschool te vinden. Het er naartoe rijden vind ik soms best wel vervelend en daar heb ik niet altijd zin in. De sportschool zit namelijk een stuk verderop waardoor ik er met de auto naartoe moet. Ook mijn man heeft het voornemen om sportiever te worden en dus zei hij “ik wil weer mijn eigen sportschool”.

Zolder of extra hok?

In eerste instantie zaten we te denken aan de zolder alleen kwamen we er al snel achter dat het waarschijnlijk enkele 10 duizenden euro’s zou gaan kosten om de zolder te verbouwen. Nu zit er namelijk een opklapbare trap in en zou er dus een vaste trap moeten komen, bovendien moet de zolder dan nog beter geisoleerd worden en een dakkapel om er beter te kunnen staan. De zolder viel dus af. Toen kwam mijn man met het idee om het houten fietsen hok wat we al hadden af te breken en een deel van de tuin. We zijn begonnen met het gras eruit halen en inmiddels is het hok ook afgebroken, het begin is dus gemaakt.

Wat willen we erin hebben?

Hoewel het nog een hele weg is die we af moeten leggen zit ik natuurlijk al wel te kijken naar wat we erin willen hebben. Het aller belangrijkste voor mij is een bokszak: dat vind ik gewoon heerlijk om me lekker op uit te leven. Natuurlijk moet er ook wat cardio apparatuur in en bij Betersport kwam ik al het een en ander tegen. Eigenlijk ben ik nooit echt fan geweest van Crosstrainers  maar sinds ik vaker sport kan ik ze toch wat meer waarderen en merk ik dat ik meer van mijn lichaam gebruik dan bijvoorbeeld op een fiets. Mijn man wil ook graag een Loopband en dan is het qua cardio denk ik wel rond.

Kracht

Natuurlijk is kracht het stukje wat ook super belangrijk is en ook daarvoor heb ik wel wensen. We willen namelijk een apparaat waarmee je je armen kunt trainen en het liefst willen we een “alles in 1 trainer”. Die had mijn man in zijn vorige sportkamer ook dat was een apparaat waar je zowel je armen als je benen kon trainen. Wat ik zelf ook heel graag zou willen is een squat rek, als je dat zo noemt? In ieder geval met zo’n stang in je nek waarmee je kan squatten. En een legpress is ook wel iets wat ik graag zou willen, maar mega duur en we hebben natuurlijk maar beperkt ruimte dus ik weet niet of dat allemaal gaat lukken. Belangrijkste is dat we producten aanschaffen waarmee we zoveel mogelijk spiergroepen kunnen trainen. Daarnaast heb ik ook nog kettlebells en dumbells, die zijn al aanwezig.

* op bovenstaande foto heb je een beetje een overzicht, op het zand gedeelte tot aan de muur van de schuur komt het “hok” te staan*

Planning

Het zal nog wel even duren voordat onze eigen sportschool klaar is aangezien het toch wel een investering is. Mijn man gaat in ieder geval alles helemaal zelf doen. Aankomende zaterdag gaan er tegels gehaald worden zodat het zandgedeelte bedekt gaat worden. En dan over een paar weken gaat er hout gehaald worden zodat er gestart kan worden met de bouw. Dan moeten er ook nog ramen / kozijnen in en moet er een vloer in het hok gelegd worden want trainen op tegels lijkt me niet prettig.
We moeten alles wel verspreiden want helaas hebben we ook geen hele grote buffer dus iedere maand willen we iets aanschaffen om de kosten te verspreiden. En dan als het hok klaar is is het weer even sparen voor de sportartikelen die erin komen want tja die zijn natuurlijk ook duur. Mijn man zegt “ga er maar vanuit dat voordat alles helemaal naar ons zin is we 1,5 jaar verder zijn”. Pfff dat is nog een hele tijd maar als het goed is hebben we iets waar we dan enorm trots op kunnen zijn: onze eigen prive sportschool. Ennuh tot die tijd hoop ik dat we ooit de loterij winnen zodat het toch allemaal sneller kan 😉

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge