reviews boeken

Boek review: My Shredded Lifestyle

Boek review: My Shredded Lifestyle

Een tijdje terug ontving ik het boek My Shredded Lifestyle van Merijn Schoeber. “De ultieme gids naar jouw droomlichaam”, staat op het boek. Dat maakte me enorm nieuwsgierig…
Wat staat er in het boek en wat vind ik er van? Ik geef je graag mijn eerlijke mening. Ennuh als je ECHT strakker wil worden en vet wil verliezen dan zou ik zeker verder lezen…

Merijn Schoeber is ook wel bekend van zijn Youtubekanaal en wereldwijd online coaching platform ‘Student Aesthetics’. De afgelopen 6 jaar heeft Merijn zowat iedere aanpak en methode uitgeprobeerd die voor handen was. Hij wilde namelijk tijdens het fitnessen resultaat behalen. Die 6 jaar ziet hij niet als verspilde tijd maar als een leerproces waarbij heeft geleerd van zijn fouten. Met My Shredded Lifestyle wil hij graag laten zien hoe hij het voor elkaar heeft gekregen en wat hij heeft geleerd uit deze fouten. De dingen die in het boek staan zijn dus vooral gebasseerd op zijn eigen ervaringen.

Duidelijk boek

Het boek bestaat uit een duidelijke inhoud. Vooraf begint het met een inleiding waarin een aantal punten staan waarom My Shredded Lifestyle iets voor jou zou kunnen zijn. Maar ook punten wanneer het niks voor je is bijvoorbeeld als je alles gelooft wat de media beweerd. Daarna wordt er onder andere beschreven wat de basisprincipes zijn van diëten waarin ook uitgelegd wordt dat je bij MYSL (de afkorting van het programma) geen honger zult hebben.

In de introductie wordt er verder ingegaan op het periodiek vasten. Dit is heel goed voor je metabolisme en het wordt ook heel duidelijk uitgelegd waarom dat zo is. Inmiddels is dat ook wel een trend bij veel “dieetgoeroes” maar eigenlijk werd dat nooit echt zo duidelijk uitgelegd als in dit boek van My Shredded Lifestyle. Bovendien wordt er ook heel goed uitgelegd hoe je dit kan toepassen.

Vet verlies of spier opbouw / onderhouden

Met my shredded lifestyle kan je kiezen uit een programma om vet te verliezen, een calorietekort, of opbouw van spiermassa: calorieoverschot creeëren. Er staan voor zowel mannen als vrouwen 2 voorbeeldmenu’s in het boek. De een heeft wat meer calorieën dan het andere menu je moet dus even goed kijken wat bij je past en wat je nodig hebt.

Wat je precies nodig hebt kun je ook prima berekenen met dit boek. In my Shredded Lifestyle staat namelijk in hoofdstuk 7 precies hoe je je eigen behoefte kunt berekenen. En niet alleen je calorie behoefte maar ook hoeveel eiwitten, vetten en koolhydraten je nodig hebt. In hoofdstuk 7 vind je ook een voortgangslogboek waarin je precies bij kunt houden wat je voortgang is.

Recepten en trainingsschema’s

Het boek is echt compleet want je vind er diverse heerlijke recepten in. Bovendien zijn er ook verschillende workout schema’s te vinden die in principe voor iedereen op zijn eigen niveau goed te doen zijn. Bij deze workouts wordt er rekening gehouden met het feit dat je je hele lichaam traint op diverse dagen. Zo heb je voor vrouwen een workout shema voor 3 dagen waarbij je 3 x een fullbody workout doet met diverse oefeningen. En een schema voor 4 dagen waarbij je afwisselend je onder en boven lichaam traint. Daarnaast wordt er ook een stukje cardio besproken: iets wat ik ook mis in veel boeken.

Wat vind ik van My Shredded Lifestyle

Ik heb het boek de afgelopen weken goed doorgenomen en moet zeggen dat de dingen die erin gechreven staan erg logisch zijn. Ik ben zelf ook bezig met het “vasten”, al doe ik het ietsjes minder lang, maar merk dat sinds ik dat doe mijn motortje weer goed draait en ik weer af ga vallen.

De recepten die in het boek staan lijken me heerlijk en ook best gezond, ik ga ze zeker eens proberen. Ook de workout voorbeelden zijn goed te doen; ik heb het uitgeprobeerd en je merkt echt wel dat je iets gedaan hebt. Ik ben heel tevreden met dit boek en kan iedereen die vet wil verbranden of spieren op wil bouwen zeker dit boek aanraden. Het is super dat Merijn zijn ervaring wil delen met de rest van Nederland om iedereen die dezelfde doelen heeft als dat hij had een duwtje in de goede richting te geven. Maar zoals met alles: je moet het naturlijk wel zelf doen ????

Voor meer informatie kijk dan op de Website.
Ken jij het boek My Shredded Lifestyle al?

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

2 Comments on Boek review: My Shredded Lifestyle

 1. <!– #comment-##

 2. Lorain

  23 augustus 2017 at 20:58 (1 jaar ago)

  Hey Kelly, grappig dat ik zo op je blog kom via jouw review over my shredded lifestyle. Ik ben van plan om deze ook te halen. Bedankt voor de review!
  Als ik me kan herinneren zat jij niet ook in de personal body plan groep van vorig jaar juni? Jouw blog komt me bekend voor Zat zelf namelijk ook in die Facebook groep.

  Beantwoorden

 3. <!– #comment-##

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...