Ik hoop natuurllijk dat het nog jaren gaat duren maar steeds vaker komt de vraag bij mij naar boven “Wat als ik er straks niet meer ben?”. Hoe moet het dan allemaal? Ik ben daarom eens alles op een rijtje gaan zetten.

Ik weet eigenlijk ook niet waarom ik de laatste tijd steeds moet denken aan “wat als ik er straks niet meer ben”, maar het is iets wat steeds vaker door mijn hoofd schiet. Misschien komt het ook omdat je de laatste tijd zo vaak van die nare berichten hoort? Mensen die ziek worden en overlijden, ongelukken etc etc. Tijd voor mij om dus alles op een rijtje te zetten.

Wensen

Wat ik erg belangrijk vond is dat ik de wensen op een rijtje zet. Dit heb ik online ingevuld en heb hier natuurlijk ook mijn man van op de hoogte gebracht, het zou rot zijn als hij het niet weet als het straks ooit nodig is. Eigenlijk ben ik ook niet zo heel veel eisend ik heb namelijk maar bepaalde liedjes wat ik gedraaid wil hebben, een standaard koffietafel is voor mij voldoende en ik heb niet zo heel veel mensen die ik erbij zou willen hebben: gewoon een besloten afscheid.

Goede uitvaartverzekering

Ik vind het ook erg belangrijk om een goede uitvaart verzekering te hebben. Ik ken mensen die het niet hebben en die er iets apart voor zetten maar dat is aan mij niet besteed. Geld apart zetten kan ik wel maar voor een beetje een normale uitvaart heb je toch wel een paar duizend euro nodig iets wat ik niet zomaar heb liggen. Voor een paar euro per maand kan je je al verzekeren. En wil je maar een compacte uitvaart? Dan zou uitvaartcompact.nlĀ wellicht een optie kunnen zijn.

Wat mensen ook vaak vergeten is om een uitvaartverzekering voor hun kinderen aan te schaffen. Vanaf de geboorte moet je je kinderen eigenlijk al bijschrijven bij een uitvaartverzekering want hoe vervelend het ook klinkt: een kind kan natuurlijk ook komen te overlijden… Ik heb overigens voor mijn kinderen iets meer verzekerd zodat ik bij hen wel wat extra’s kan doen mochten zij overlijden.

Nabestaanden achter laten met iets extra’s

Een paar jaar geleden kwam ik er ineens achter dat je ook een soort van levensverzekering aan kunt schaffen. Iets wat bij een koophuis verplicht is maar omdat wij een huurhuis hebben is dat iets waar wij nooit aan gedacht hebben. Toen ik deze mogelijkheid heb ontdekt heb ik dit gelijk gedaan voor zo’n 30.000 euro zodat mijn nabestaanden iets extra’s hebben mocht ik komen te overlijden. Dit extra’s krijg je ter beschikking en de nabestaanden bepalen zelf waaraan ze dit uit willen geven, althans zo is het in mijn polis vastgelegd. Zo zou mijn man bijvoorbeeld een tijd kunnen stoppen met werken om alles op de rit te krijgen.

Misschien denk je nu wel: ah joh daar moet ik nog helemaal niet aan denken. Zo dacht ik ook altijd maar inmiddels ben ik blij dat ik aan deze dingen toch ben gaan denken zodat ik zeker weet dat ik mijn nabestaanden straks goed achterlaat.
Heb jij al nagedacht over jouw uitvaart wensen?

* afbeeldingen zijn van Shutterstock
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge