lifestyle afslank verhalen

Afslankinspiratie: Renate verloor 35 kg

Afslankinspiratie: Renate verloor 35 kg

Vandaag het verhaal van Renate die graag tips met jullie deelt over het afvallen…

Renate is 48 jaar en voor haar was afvallen niet makkelijk ze zat namelijk al vervroegd in de overgang en had veel last van hormonale problemen. Toch is het haar gelukt om in 2 jaar tijd 35 kg af te vallen.

1. Wanneer kwam je op het punt dat je dacht: “en nu is het genoeg nu ga ik afvallen? ”

Eigenlijk veel te laat.. Ik was namelijk “al” 45 terwijl ik mijn hele leven al te dik ben geweest. Op dat moment waren mijn kinderen oud genoeg om op eigen benen te staan, en werd het tijd om aan mezelf te werken.

2. Hoeveel en hoe ben je afgevallen? 

Ik ben 35 kg in 2 jaar tijd afgevallen dit heb ik gedaan door mijn hele denkwijze om te gooien. Ik ging van “alles is lekker en ik eet lekker door” naar “ik kies bewust en kies vaker gezondere alternatieven” zo ben ik ook gelijk van mijn taart verslaving af gekomen al was dat even heel moeilijk.

3. Wat vond je het lastigste in je afval strijd?

Het afkicken van mijn koek en taart verslaving, echt waar dat vond ik zwaar! Goed je hoeft niet alles te weigeren maar bij mij was het zo extreem dat ik dat de eerste maanden wel moest doen. Nu pak ik af en toe wel een taartje of koekje maar niet meer dagelijks zoals voorheen. Dat afkicken heeft wel veel frustratie, slecht humeur en hoofdpijn gekost, ik wist niet dat suiker zoveel met je kan doen. Daarnaast zat ik helaas al vrij vroeg in de overgang waardoor mijn dokter aangaf dat afvallen lastiger voor me zou zijn maar toch is het me gelukt.

youcandoit-1

4. Voel je je anders nu je bent afgevallen? Wat is er veranderd?
Het voelt voor mij echt als een tweede kans die ik heb gekregen, al is dat misschien gek want ik heb het tenslotte zelf gedaan. Ik zit vol energie en doe veel leuke dingen die ik eerst niet zo vaak deed. Zo koop ik weer leuke kleding en niet van die grote wijde kleding maar gewoon kleding die nu bij mijn figuur past.

5. Wat zou je anderen als tips of advies mee willen geven?

Wacht er niet mee, als jij het gevoel hebt iets met je gewicht te moeten doen doe het dan gelijk en zoek niet steeds excuses waarom je het maar uitstelt. Ik heb zelf namelijk enorm veel spijt dat ik niet eerder ben begonnen.

 

Dankjewel voor je verhaal Renate.

Wil jij ook je verhaal delen op Healthy Kelly ? Mail dan naar info@healthy-kelly.nl het maakt niet uit hoeveel je kwijt bent geraakt en op welke manier. Het belangrijkste is dat je anderen wilt inspireren.

Liefs Kelly

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...