Chantal verloor in 2,5 jaar tijd maar liefst 50 kg op eigen kracht! Lees haar inspirerende verhaal….

Chantal gaf bij mij aan dat ze graag anderen wil inspireren maar dat ze geen foto wilde delen, hoewel ik vind dat ze zich nergens voor hoeft te schamen respecteer ik natuurlijk haar keus en deel ik haar verhaal zonder foto’s.

Chantal is 35 jaar en moeder van 3 zonen. Al vanaf de puberteit kampt ze met overgewicht maar daar is nu verandering in gekomen.

1. Wanneer kwam je op het punt dat je dacht: “en nu is het genoeg nu ga ik afvallen? ”

Toen ik steeds meer moe werd en niet meer normaal met de kinderen leuke dingen kon doen zonder gelijk buiten adem te raken. Bovendien waarschuwde de huisarts dat ik met mijn 110 kilo toch echt te zwaar was (ik heb maar een lengte van 1.65 ) en het een gevaar was voor mijn gezondheid. Dat was mijn wake-up call!

2. Hoeveel en hoe ben je afgevallen?

Ik ben 50 kg afgevallen in 2,5 jaar, niet door een dieet want dat werkte bij mij niet (helaas ook al diverse pogingen voor gedaan) maar puur door mijn levensstijl om te gooien. Gezonder eten, meer groenten en fruit en meer bewegen, sporten kon ik in het begin niet want dan kreeg ik teveel last van rare klachten ik deed dus vooral wandelen of fietsen. Ik heb daarnaast ook gebruik gemaakt van de boeken van Mieke Kosters die gaven mij veel steun.

3. Wat vond je het lastigste in je afval strijd?

In het begin vond ik het heel moeilijk om bewuste keuzes te maken wat mag nu wel en wat mag nu niet? Ik was daarmee dus nog steeds een beetje aan het dieet denken. Toen ik uiteindelijk door had dat het niet alleen gaat in wat je eet maar vooral in welke mate je het eet werd het voor mij makkelijker. Maar afvallen is gewon altijd met vallen en opstaan.

great thing

4. Voel je je anders nu je bent afgevallen? Wat is er veranderd?

Ik voel me veel gezonder en fitter, ik kan weer mijn kinderen bijhouden en heerlijk met ze stoeien. Daarnaast kan ik nu wel sporten en ben ik inmiddels met hardlopen begonnen, ik hoop binnenkort eens een echte wedstrijd te kunnen doen dat zou voor mij een beloning zijn.

5. Wat zou je anderen als tips of advies mee willen geven?

Bedenk wat je graag wilt bereiken en denk in kleine stapjes. Mijn valkuil was dat ik te snel wilde en het mezelf frustreerde dat ik soms niet zo snel afviel maar ja mijn gewicht is er ook niet in hele korte tijd bij gekomen.. Dus elk stapje die je zet is er 1 !

Bedankt voor je verhaal Chantal. Wil jij ook je verhaal delen? Dit mag met of zonder foto’s stuur dan een e-mail naar healthykelly88@gmail.com

Liefs,

Kelly

 

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge