Vandaag in de rubriek afslank inspiratie het inspirerende verhaal van Samantha die  29 kg is afgevallen…

Samantha is 30 jaar en maar liefst 29 kg afgevallen in een half jaar.

1. Wanneer kwam je op het punt dat je dacht: “en nu is het genoeg nu ga ik afvallen? ”
Toen ik een waarschuwing kreeg van de dokter dat als ik nu niks zou gaan doen het misschien wel eens fout zou af kunnen lopen. Ik had namelijk last van onverklaarbare hartkloppingen en ik zat op het randje van diabetes type 2. Tijd voor actie dus.

2. Hoeveel en hoe ben je afgevallen?
Ik ben nu 29 kg afgevallen maar heb nog een hele weg te gaan. Ik woog namelijk 125 kg bij de start en ben maar 1.60 lang, je kan dus wel begrijpen dat ik nog veel te zwaar ben, daarom deel ik (nu) ook nog geen foto van mezelf maar alleen mijn verhaal. Ik hoop over een paar maanden opnieuw mijn verhaal te doen maar dan met foto’s.
Ik heb ondersteuning van een super goede voedingsdeskundige die me erdoorheen helpt. Daarnaast ben ik meer gaan wandelen en het is dus echt zo dat meer bewegen echt helpt, al is het maar een extra rondje.

3. Wat vond je het lastigste in je afval strijd?
Ik zit er nog volop in en het lastigste vind ik dat mensen zich overal mee willen bemoeien. “Oh zal je dit wel doen? ” of “Mag je dat wel?” ik probeer het langs mee neer te leggen maar het liefst zou ik willen schreeuwen “afvallen is niet alleen leven op een blaadje sla”

Het is niet voor evenMaar voor je hele leven!

4. Voel je je anders nu je bent afgevallen? Wat is er veranderd?
Zeker weten. Mijn hartkloppingen zijn spontaan weg en ik zit nu op een punt dat mijn suikers naar beneden gaan en ik dus niet aan de medicatie hoef, dit is voor mij een hele opluchting.

5. Wat zou je anderen als tips of advies mee willen geven?
Ga ervoor en weet dat iedere stap moeilijk is maar alles wat je bereikt is mooi meegenomen. En ik heb heel veel gehad aan een voedingsdeskundige misschien dat dat jou ook net dat extra zetje kan geven?

Heel erg bedankt voor je verhaal Samantha.
Wil jij ook je verhaal delen op Healthy Kelly ? Mail dan naar info@healthy-kelly.nl het maakt niet uit hoeveel je kwijt bent geraakt en op welke manier. Het belangrijkste is dat je anderen wilt inspireren.

Liefs Kelly

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge