Op 9 maart is ABC Sevenum geopend. Een restaurant met maar liefst 11 restaurants onder 1 dak. We kende het al vanuit Velp maar vonden het natuurlijk super leuk dat wij voordat ABC Sevenum officieel werd geopend al mochten komen eten als “proefeter”. Is het eten lekker? En wat kan je er zoal vinden?

Ik was wat aan het rond scrollen op facebook toen ik ineens de oproep zag dat ABC Sevenum proefeters zocht. Dat wil ik wel doen was mijn gedachten en ik heb me daarom gelijk ingeschreven. Ik was aangenaam verrast toen ik uiteindelijk ook de uitnodiging kreeg om met 4 personen te komen eten. Uiteindelijk zijn we met zijn vijfen gegaan omdat mijn man spontaan een keer op tijd thuis was.

ABC Sevenum: 11 restaurants onder 1 dak

We kennen ABC Velp al en daar kun je ook heerlijk eten. Velp is eigenlijk dichterbij voor ons maar uiteraard had ik de reis van zo’n 45 minuten graag over om als 1 van de eerste in een nieuw restaurant te eten. Het concept is eigenlijk simpel: het is 1 restaurant waarbij ze 11 restaurants onder 1 dak hebben. Je kan dus overal wat te eten halen.

De restaurants zijn:

 • Daily Fresh fish – Voor heerlijke vis gerechten
 • Steakhouse – voor echte Amerikaanse grill gerechten
 • Chinees / Wok
 • Fine Italian food – Voor al het Italiaans eten
 • Pancakes & Waflles – Voor heerlijke pannenkoeken, poffertjes en wafels
 • Salade bar – Voor diverse salades en diverse bijgerechten
 • Sushi bar – Met sushi in diverse smaken
 • Soup & Breads – Voor diverse soepen en broodsoorten
 • Diner Fast food – Deze hebben ze in Velp niet. Hier kun je terecht voor fastfood
 • Mexicaan – Ook deze hebben ze in Velp niet je kan hier genieten van mexicaans eten
 • Bakery en ice cream – Onmisbaar in een restaurant voor heerlijke toetjes en gebakjes.

Je krijgt 1 vaste plek in het restaurant en vanuit daar kan je gewoon overal wat te eten halen. Zorg er wel voor dat je makkelijke schoenen hebt want het is toch wel een flinke wandeling als je alles goed wilt bekijken.

Uitstraling

Bij binnenkomst in het restaurant werd ik eigenlijk al gelijk vrolijk. Het is heel ruim opgezet en de tafels staan ver genoeg van elkaar af. We worden ook erg vriendelijk ontvangen en de schilderingen op de muur vind ik echt heel mooi en passend. Het lijkt echt even alsof je jezelf in Amerika waant. ABC Sevenum heeft echt goed hun best gedaan om ruimte en gezelligheid te creeƫren.

Wat vinden wij er van?

We zijn natuurlijk met zijn 5en gaan eten, mijn vader, mijn man, onze 2 kinderen en ik zelf en we moeten zeggen dat we erg verrast zijn. Het restaurant is heel groot waardoor je niet het idee hebt dat je met zijn allen dicht op elkaar zit. Het is overzichtelijk, al is het in het begin wel even zoeken, en er is genoeg keus voor iedereen. Je kan ook zelf je drankjes pakken etc. Waarvoor ik nog een apart compliment moet geven voor de enorme hoeveelheid aan keus qua water met een smaakje. Uiteraard hebben ze nog veel meer drankjes zoals frisdranken, diverse thee en koffie soorten, milkshakes, slush puppy’s en voor de liefhebbers bier en wijn etc.

Het eten is ook erg lekker al is het heel moeilijk om een keuze te maken. Er is namelijk zoveel dat je gewoon niet weet waar je moet beginnen. Gelukkig mag je zoveel opscheppen en zovaak terug naar het buffet als je wil. Ook aan mensen met allergieƫn is gedacht. Heb je bijvoorbeeld een lactose intolerantie dan adviseren ze je graag over wat je dan wel en niet kunt eten.

Een klein nadeel was dat de kinderspeel ruimte nog niet open was. Hierover waren mijn kinderen wel een beetje teleurgesteld maar al het lekkere eten heeft een hoop goed gemaakt. Wij vinden ABC Sevenum dus zeker een aanrader. Het is trouwens ook ideaal te combineren als je naar Toverland gaat, dat zit namelijk echt letterlijk om te hoek. Ruim van te voren reserveren is wel aan te raden onze ervaring met Velp is namelijk dat je anders vaak geen plek meer hebt en dat zou zonde zijn natuurlijk….
Wil je meer informatie kijk dan op de website van ABC Sevenum. Wij willen in ieder geval nog zeker een keer terug..

* het schrijven van deze blog was geen samenwerking maar heb ik uit eigen beweging gedaan
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge