recepten snacks bak gerechten

8 x gezonde ijsjes waar de kinderen van smullen!

8 x gezonde ijsjes waar de kinderen van smullen!

 

Ik vind het een geweldige uitvinding: ijslolly-vormpjes. Tijdens warme (maar ook minder warme ;)) dagen zijn mijn kinderen altijd blij met een ijsje. Door die ijsjes zelf te maken, weet je precies wat er in zit. Weg met die suikerbommetjes uit de supermarkt en hallo gezonde ijsjes! Ik deel graag 8 ideeën.

Met Griekse yoghurt

Vol en zacht van smaak en extra lekker als het bevroren is: Griekse yoghurt. Roer er wat vruchtensiroop doorheen voor de kleur en smaak en vul de vormpjes. Snel, simpel en lekker!

Met diksap en aardbei

Leng het diksap aan met water, zodat het iets minder zoet wordt. Snijd de aardbeien in dunne plakjes. Doe een paar plakjes in de vormpjes en vul het aan met diksap.

Citroenijsjes

Doe 50 gram suiker en 100 ml water in een pannetje. Zorg ervoor dat alle suiker nat wordt en breng het vervolgens aan de kook. Wanneer alle suiker is verdwenen haal je de pan van het vuur. Doe daar 150 ml vers citroensap bij en lepel geraspte citroenschil. Vul het aan met 200 ml water, roer het om en schenk het mengsel in de vormpjes. Heerlijk fris!

Yoghurtdrank met cornflakes

Een favoriet hier thuis en het smaakt echt beter dan je denkt: ijsjes van yoghurtdrank met cornflakes. De cornflakes blijven tijdens het invriezen lekker brossig, waardoor ze het ijsje een stevige ‘bite’ geven. Heerlijk als toetje!

 

Gezonde raketjes

Houden jouw kids ook zo van mooie kleurtjes? Pureer drie verschillende soorten fruit (bijvoorbeeld aardbei, kiwi en banaan). Vul de vormpjes op in drie laagjes, net zoals bij raketjes. Zo maak je een kleurrijke en toch gezonde traktatie.

Lekker simpel

Veel kinderen zijn gek op de perenijsjes uit de supermarkt. Helaas bestaan deze ijsjes uit heel veel suiker en weinig peer. Terwijl het zo simpel is: pureer een paar peren en vul de vormpjes. That’s all!

 

Heerlijk zacht

Zwanger, misselijk en trek in iets lekkers? Maak dan ijsjes van ananas, amandelmelk en honing. Alles even in de blender, in de vormpjes en invriezen maar. Hier maak je niet alleen jezelf maar ook je kinderen blij mee!

Bevroren banaan

Van bevroren banaan maak je heerlijk zoet en romig ijs, zonder dat je extra suiker hoeft toe te voegen. Je hebt hier wel een sterke blender voor nodig (minimaal 600 Watt), maar dan is het zo gepiept. Reken per persoon een bevroren banaan. Voeg wat water of vruchtensap toe en eventueel een smaakmaker zoals cacao, aardbeien of vanille. Stop alles in de blender en vries het vervolgens opnieuw in. Succes gegarandeerd!

Welke van deze gezonde ijsjes zou jij weleens willen proberen?

Dit artikel is geschreven door Petra van Ikenmama.nl 

* foto’s komen van Pixabay.com
Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...