Recepten, recepten diner

Stamppot met tonijn

Een stamppot met groenten kennen de meeste mensen wel. Maar wist jij al dat je ook een stamppot met tonijn kan maken? Deze stamppot met tonijn is een zeer verrassende maar vooral lekkere combinatie en zeker een aanrader.

Stamppot eten we eigenlijk bijna niet maar via bloginsiders kreeg ik een opdracht voor Princes, het bedrijf met de vis in blik. Ik moest er 2 recepten mee bedenken en ik wilde eigenlijk niet gaan voor standaard. Het eerste gerecht was dus een stamppot met tonijn. Hij is super lekker en makkelijk te maken, zelf mijn kinderen likte hun vingers erbij af. Mijn zoontje vraagt zelfs iedere dag “Eten we weer stamppot?”.

Ingrediënten voor + – 4 personen

  • +- 600 gram aardappelen
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 of 2 blikjes tonijn
  • peper / zout / knoflookkruiden
  • scheut melk

Bereiding

  • Kook de aardappelen gaar
  • snijd de kontjes van de sperziebonen en kook ze beet gaar
  • Als de aardappelen gaar zijn stamp ze dan fijn met een scheut melk tot dat het smeuïg genoeg is naar wens.
  • Bak de sperziebonen met de tonijn en de kruiden even kort in een (wok) pan
  • Meng het tonijn mengsel met de aardappelen

Tip: Als variatie  zou je ervoor kunnen kiezen om ook een uitje mee te bakken met de sperziebonen en tonijn, zo krijgt je stamppot met tonijn extra smaak. (hier thuis eten ze niet graag ui vandaar dat ik het eruit heb gelaten)

Zou jij deze stamppot met tonijn weleens willen proberen?

You may also like...