Soms heb je van die momenten dat je geen zin hebt in iets standaards met een boterham of een salade maar ook weer geen zin hebt om uren in de keuken te staan.. Daarom besloot ik gisteren een snelle en gezonde appel crumble te maken, die ook ideaal is als ontbijt, lunch of tussendoortje…

Ik heb dit recept gemaakt met amandelmeel maar ik denk dat je als vervanging ook wel havermout zou kunnen gebruiken. En in plaats van kokosolie zou een ander soort olie mogelijk ook wel een optie kunnen zijn maar dat is even uitproberen.

Wat heb je nodig?

  • 1 grote zoet zure appel
  • 1 a 2 eetlepels kokosolie
  • 30 gram amandelmeel
  • Rozijnen naar wens
  • Kaneel naar wens
  • eventueel honing

 

Bereiding:

  • Doe in een pannetje een klein laagje water en voeg de appels toe, breng het aan de kook en laat het heel kort koken giet deze vervolgens af.
  • Doe in een andere pan de kokosolie en laat deze smelten, voeg vervolgens de amandelmeel toe en bak deze op een laag vuur in de pan tot het een wat bruin is (let op niet TE bruin want dan is het niet lekker)
  • Meng de appeltjes met de rozijnen en kaneel en doe dit in een schaaltje.
  • Doe het amandelmeel mengsel erop en roer het eventueel ¬†door elkaar.
  • Voeg eventueel naar wens wat honing toe

apple crumble 1

apple crumble

 

Zouden jullie dit weleens een keertje willen proberen?

Liefs Kelly

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge