Een recept wat hier thuis erg in de smaak valt. En bovendien is het ook nog eens snel klaar te maken…

Wat heb je nodig?

  • Spitskool (1 krop)
  • 1 pakje (magere) spekreepjes (eventueel ham blokjes zou ook kunnen)
  • creme fraishe (evt light)

Hoe maak je het?

  • kook of wok de spitskool tot het gaar is, giet het dan af en laat het uitlekken
  • bak de spekreepjes zonder vet (er komt genoeg vet uit de spekjes zelf) en laat ze daarna uitlekken door een keukenpapiertje in een schaaltje te leggen en doe daar de spekreepjes op om uit te laten lekken.

Meng de spitskool en spekjes door elkaar en schep 2 a 3 eetlepels creme fraishe erdoor. Combineer het met bijvoorbeeld aardappelpuree en een lekker stukje vlees naar wens.

spitskool met spekjes

Zouden jullie dit recept willen proberen?

Liefs,

Kelly

 

Facebook Comments

5 Comments on Recept: Spitskool met Spekjes

  1. Nicole Orriëns
    16 februari 2016 at 10:38 (2 jaar ago)

    Ik maak ook regelmatig stamppot witte kool. Maar dan met melk i.p.v. creme fraiche.

    Beantwoorden
  2. erika
    16 februari 2016 at 07:40 (2 jaar ago)

    Ik ga het eens proberen als de kinderen er niet zijn want die eten spitskool alleen gestampt door aardappelen en ze lusten geen spekjes.

    Beantwoorden
  3. Anoniem
    15 februari 2016 at 22:38 (2 jaar ago)

    Je kan in plaats van crème fraishe, room culinaire light gebruiken of groentesaus van honing .

    Beantwoorden
    • healthkelly
      15 februari 2016 at 22:58 (2 jaar ago)

      Ja dat klopt maar met groentesaus is hij toch minder lekker 🙂

      Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Recept: Spitskool met Spekjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge