quiche airfryer recept
Recepten, recepten diner, recepten snacks bak gerechten

Quiche uit de airfryer

De airfryer is echt niet meer weg te denken uit mijn keuken, ik vind het heerlijk dat ik er zoveel in klaar kan maken. Ook dit keer heb ik weer een super lekker gerecht gemaakt “Quiche uit de airfryer”. Hij is super lekker en ook nog eens makkelijk te maken…

Ik vind het echt ideaal dat ik nu een stuk gezonder kan koken met de airfryer XXL. Een nadeel vind ik wel dat er nog geen accessoires zijn waardoor ik dus zelf moet zoeken naar dingen die in de airfryer passen. Voor deze quiche uit de airfryer heb ik gekozen voor een rond bakblik wat precies in het mandje past. Je moet dus even kijken of je een schaal of bakvorm hebt die in jouw airfryer past.

Ingrediënten (voor + – 4 personen)

  • 5 – 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren ( 3 voor in het eimengsel 1 om de bovenkant mee in te smeren)
  • 150 gram champigons
  • een halve paprika
  • Eventueel andere groenten naar wens
  • 150 gram kipfilet reepjes (kant en klare gerookte kipreepjes, eventueel kan je ook kiezen voor hamblokjes)
  • 200 gram magere kwark
  • 50 gram geraspte kaas
  • Peper / zout / knoflook en kruiden naar wens

Bereiding quiche

  • Vet de bakvorm in
  • Verdeel de plakjes bladerdeeg over de vorm (ook aan de zijkanten) en prik gaatjes op de bodem
  • Snijd de groenten klein
  • Meng de groenten met de kipfilet reepjes en wat peper / zout en knoflook. Eventueel andere kruiden naar wens.
  • Verdeel het mengsel over het bladerdeeg
  • Meng de 3 eieren met de kwark en wat peper / zout goed door elkaar.
  • Giet het mengsel over de taart
  • Vouw de randen wat om en strooi er vervolgens kaas overheen
  • Smeer op de randen wat opgeklopt ei
  • Bak de quiche in de airfryer op 170 graden in ongeveer 18 minuten. Check tussendoor wel even of het niet te hard gaat.
  • De quiche uit de airfryer is klaar als het mengsel goed is gestold en de randen  bruin zijn.

Bij het open snijden kan het zijn dat er nog wat vocht eruit komt lopen (van de champignons) om dit te verminderen zou je ervoor kunnen kiezen om de champignons van te voren even kort te bakken en het vocht af te gieten, wij vonden het niet storend.
Heb je geen airfryer en wil je hem in de oven maken? Dan denk ik dat je het het beste op 200 graden kunt bakken ongeveer een minuut of 25 – 30.

Zou jij deze quiche uit de airfryer ook eens willen proberen?

You may also like...