Recepten, recepten diner, recepten lunch

Pompoensoep met kikkererwten

Pompoensoep met kikkererwten

Het is al weer even geleden dat ik een recept heb gepost maar dit pareltje moest ik echt met jullie delen. Ik heb namelijk een super lekkere pompoensoep met kikkererwten gemaakt en hij is om je vingers bij af te likken zo lekker!

Nu ik met Nederland Slank  bezig ben eet ik meer groenten dan voorheen. Omdat ik het wat koud had en het weer wat herfstachtig wordt dacht ik: laat ik eens een soepje maken. Toen ik in de diepvries nog wat pompoen tegen kwam was de keus snel gemaakt: ik maak een pompoensoep met kikkererwten als eiwittenbron.

Wat heb je nodig?

Omdat ze hier thuis niet zo gek zijn op pompoen heb ik maar een eenpersoon portie gemaakt, je kan natururlijk aanpassen naar de hoeveelheid die jij nodig hebt.

  • 135 gram pompoen
  • +- 150 gram kikkererwten uit blik
  • een half bouillonblokje
  • knoflook poeder / gember poeder
  • Laag water (zodat de pompoen goed onder water staat)

Bereiding

  • Snijd de pompoen in kleine stukjes
  • Doe de pompoen in een pan en voeg een laagje water toe
  • Breng het geheel aan de kook en voeg het bouillonblokje toe
  • Laat het geheel nog even  doorkoken tot de pompoen zacht is geworden
  • Maak het geheel met de staafmixer fijn en zet terug op het vuur
  • Voeg de kikkererwten toe en warm het geheel nog even op
  • Voeg naar wens nog wat kruiden toe (ik koos voor knoflookpoeder en wat gember poeder)
  • Strooi als decoratie nog wat peterselie of dille erover

Dit is een goed vullende pompoensoep met kikkererwten en is ideaal als lekkere lunch.
Hou jij van pompoen?

 

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

1 Comment on Pompoensoep met kikkererwten

  1. <!– #comment-##

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...