My Posts

Spaghetti taart

Spaghetti taart

Ik was de gewone pasta’s een beetje “zat” en bedacht me toen dat ik er wellicht weleens een taartje van kon maken? Ik had het ooit eens ergens voorbij zien komen en dacht: zo moeilijk zal het niet zijn en ik ben gewoon maar aan de slag gegaan naar eigen inzicht. Het is erg makkelijk te maken en ook nog eens super lekker.

De spaghetti taart vond iedereen in ons gezin erg lekker en de reactie was dan ook “Mama wil je dit vaker maken?” Ja hoor met alle plezier want ook mama vond hem erg lekker ;).

IngrediĆ«nten spaghetti taart voor + – 5 personen

Je hebt eigenlijk vooral de dingen nodig die je in een gewone pasta ook gebruikt:

  • 250 gram ongekookte (volkoren) spaghetti
  • Rode pasta saus (vers of uit een potje)
  • 300 gram (runder) gehakt
  • +- 150 gram geraspte kaas
  • Champignons
  • italiaanse kruiden, knoflookpoeder peper en zout

Bereiding

  • Kook de spaghetti volgens verpakking
  • Bak het gehakt rul in een pan met wat knoflook, peper en zout en laat het vervolgens goed uitlekken
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet een springvorm of ovenschaal in en leg het gehakt op de bodem
  • Bak de champignons ook nog kort in de pan en laat ook deze goed uitlekken zodat het meeste vocht eruit is.
  • Leg de champignons op het gehakt
  • Bedek het mengsel met wat pasta saus, voeg eventueel nog wat peper/zout en italiaanse kruiden toe en strooi er de helft van de geraspte kaas over
  • Giet de spaghetti af als het gaar is en laat ook dit even goed uitlekken
  • Doe de spaghetti op het mengsel in de springvorm / ovenschaal.
  • Doe er nog wat pasta saus en italiaanse kruiden over heen
  • Bestrooi als laatste de rest van de geraspte kaas over het geheel.
  • Zet het voor ongeveer 20 – 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas licht bruin en goed gesmolten is.

Je kan deze taart ook maken met allerlei andere groenten zorg er wel voor dat het dan of goed uitgelekt is of groenten zijn die niet teveel vocht bevatten anders wordt het namelijk een beetje een natte bedoeling. In dat geval kan je dan het beste kiezen om het te bakken in een ovenschaal i.p.v een springvorm

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...