“Morgen begin ik” een opmerking die veel mensen maken als het aankomt op afvallen. En ook ik heb dat verschillende keren geroepen de afgelopen weken maar die morgen moet er nog steeds komen……. Daarom zeg ik nu: Morgen begin ik ECHT!!! Want jeetje wat heb ik mezelf verwaarloosd….

Erg Healthy ben ik de afgelopen tijd niet geweest. Drukte, stress en de vakantie zorgde ervoor dat ik me volledig heb laten gaan. Ik heb mezelf echt verwaarloosd. Teveel gegeten, vergeten te eten en snaaien, ik beken ik ben schuldig. Van mijn gezonde leefstijl is niks meer te bekennen en sterker nog: ik zit eigenlijk weer op mijn oude gewicht waar ik ooit ben begonnen.

Op gevoel af gaan..

Een paar maanden geleden heb ik besloten om niet meer te wegen en af te gaan op mijn gevoel. Nou dat is dus de grootste fout die ik heb kunnen maken. Hierdoor heb ik de touwtjes echt laten vieren en had ik dus totaal geen controle over mijn gewicht. Had ik dat wel gehad dan was ik waarschijnlijk eerder begonnen met het weer oppakken.

Het feit dat er best veel gebeurd is de afgelopen weken speelt ook niet mee. De vakantie trok ik ook wat langer door waardoor ik bleef genieten van allerlei lekkere dingen terwijl ik helemaal geen vakantie meer had. Ik kon het gewoon niet meer oppakken. Inmiddels is het allemaal weer wat rustiger, gaan de kinderen maandag weer naar school en kom ik weer in het juiste ritme. Daarom is het nu tijd voor actie en het allemaal weer oppakken.

Shakeplus

Ik weet dat ik heel veel dingen heb gedaan, ik was zelfs begonnen met een programma waarvoor ik 2 x per week moest gaan sporten en onder het spiersysteem moest. Echter ben ik hier door alle omstandigheden mee gestopt en merkte ik dat dit toch ook wel een “stress factor” was. Ik moest namelijk 2 x per week daarnaartoe en moest voor de kinderen dan vaak opvang regelen wat niet altijd makkelijk was en bovendien was het nog wel een stukje rijden. Dit zorgde er juist voor dat ik steeds aan het zoeken was naar oplossingen, dit leverde stress en dat terwijl ik eigenlijk thuis een hele mooie sport ruimte heb waar ik ook gebruik van kan maken.

Nu heb ik besloten het eerst anders aan te pakken. De eerste kilo’s ga ik namelijk aanpakken met Shakeplus. Iets waarvan veel mensen zeggen “shakes? moet je daar wel aan beginnen?” en mijn antwoord is: JA!. Waarom? Omdat dit even mij een duwtje in de juiste richting geeft zo na de vakantie. Naast dat ik vaak slecht eet vergeet ik soms ook weleens te eten en zo kwam het gerust weleens voor dat ik nagenoeg niet ontbeet of de lunch pakte. Ik wist dan niet wat ik op dat moment wilde eten en had eigenlijk ook geen zin om te eten. Met alle gevolgen van dien voor de avond. Het is dus voor mij belangrijk om weer even in het ritme terug te komen. Met shakeplus hoef ik ook niet na te denken wat ik dan voor ontbijt pak want dat is gewoon simpel: een shake. Ik hoef dan alleen nog maar te bedenken welke smaak ik wil en waarmee ik het ga mengen.

Waarom?

Waarom ik voor Shakeplus heb gekozen is heel simpel: Ik heb ze weleens vaker gebruikt, er zit geen toegevoegde onnodige “zooi” in en het is gemaakt van echt fruit en bevat vitamines en mineralen. Ik vond ze toen best lekker en na vergelijking ben ik nog geen andere shake tegen gekomen met vergelijkbare ingrediënten. Bovendien mag ik hierbij ook gewoon een maaltijd eten en tussendoortjes. Deze dingen zijn voor mij een reden om te zeggen dat ik hier mijn eerste kilo’s mee aan ga pakken. Want dat er iets moet gebeuren is wel duidelijk, overduidelijk!

Falen

Het voelt voor mij wel WEER als falen. Ooit was ik mooi op gewicht, hoefde ik nog maar een paar kilo’s om op een gezond BMI te komen en nu is alles weer weg. Maar ik hoef jullie niet te vertellen dat afvallen altijd een strijd zal blijven. Ik heb weleens gedacht aan een maagband of iets dergelijks maar daar kom ik niet voor in aanmerking, al kom ik nu wel aardig in de buurt maar zover wil ik het niet laten komen. Daarnaast vind mijn man dat onzin omdat ik het toch ook al eens eerder zelf heb gedaan? En hij heeft gelijk…. Daarom ga ik er van uit dat het nu weer gaat lukken.

Pas hebben we een hele zak vol met supplementen en zooi weggegooid waarvan ik dacht dat het misschien wel zou helpen maar dat is dus helemaal niks voor mij. Nu heb ik deze keuze gemaakt omdat ik weet dat ik het met shakeplus wel kan om even dat eerste zetje te krijgen. Ook ga ik het sporten in ons eigen sportschooltje weer oppakken samen met mijn man ons doel is om samen minimaal 30 minuten per dag daar door te brengen en actief te sporten.

Hulp?

Ik weet dat er mensen zullen zijn die een mening hebben over hoe ik met mezelf omga etc. En ja daar heb je gelijk in want ik heb mezelf echt verwaarloosd. Ik besef me ook dat ik absoluut geen goed voorbeeld ben geweest maar dat is nu eenmaal niet anders. Daarom ga ik het nu anders aanpakken met gezonde voeding in combi met deze shakes zodat ik niet hoef na te denken wat ik zal pakken als ontbijt etc. En ik hoop dat er mensen zijn die me willen steunen of misschien zelfs met me mee willen doen? Voel je dan vrij om me een privé berichtje te sturen op facebook om elkaar te steunen…

De komende weken ga ik jullie op de hoogte houden voor degene die het interessant vinden om te lezen.

Facebook Comments

2 Comments on Morgen begin ik…. Echt!

 1. Tamara
  17 augustus 2018 at 12:16 (3 maanden ago)

  Hoi Kelly,
  Ik volg je blogs al een tijdje en had in de vakantie ook besloten om met shakes te starten om de overtallige kilo’s aan te pakken. In verleden (na bevalling van mijn zoontje die nu 7 is) ook 10 kilo mee kwijtgeraakt alleen daarna nooit goed afgebouwd en opgelet. Inmiddels zit alles er meer dan aan en mijn leeftijd maakt het afvallen ook niet makkelijker..
  Ik gebruik de Cambridge shakes die vond ik destijds erg lekker….. daarnaast ga ik de oefeningen die ik via fb volg ook dagelijks uitvoeren ipv de mailtjes weg te clicken .
  Ik ga op 1 september starten. Ik wens je veel succes.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge