Monchoutaart ken ik vooral met een topping van kersen of aardbeien. Toen ik laatst een pakket kreeg van Verse Oogst met daarin Rabarber bedacht ik me dat ik misschien wel eens een taart zou kunnen maken met de rabarber. Uiteindelijk kwam ik uit op een monchoutaart met rabarber en ik moet zeggen: hij was verrassend lekker!

Verse Oogst heeft ieder seizoen weer een nieuwe box vol met groenten en fruit. Dit keer ontving ik een winter box vol met heerlijke winter groenten en fruit. Onder andere stoofperen, spruitjes, rode bessen en dus ook rabarber.

Ik bedacht mezelf dat ik wel gewone rabarber moes kon maken maar waarom zou ik er niet iets specialers van maken? En zo kwam ik uit op de monchoutaart met rabarber. Hij is niet erg healthy vanwege de suikers maar hij is wel om van te smullen zo lekker.

Wat heb je nodig?

Voor de monchou taart:

  • 1 pak bastogne koeken
  • 200 gram monchou
  • 250 ml slagroom
  • 125 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 2 zakjes slagroom versteviger

Voor de topping:

  • 500 gram rabarber
  • +- 50 gram suiker
  • 1 eetlepel frambozen jam (aardbeien jam kan ook)

Bereiding

Voor de Rabarber topping:

  • Schil oudere rabarber en snijd het vervolgens in kleinere stukjes
  • Voeg een klein laagje water in een pan en zet de rabarber op
  • Laat het een paar minuutjes zachtjes koken tot het gaar is en een smeuig.
  • Giet de rabarber af en roer de suiker er door, voeg eventuee extra suiker naar wens toe.
  • Laat de rabarber afkoelen
  • Roer 1 eetlepel jam door het mengsel

Taart bodem:

  • Smelt de boter in een pannetje
  • Verkruimel de bastogne koeken en meng het door de boter
  • Verdeel het geheel over een ingevet bakblik
  • Zet het in de koelkast

Voor de monchou:

  • Mix de monchou glad
  • Mix in een andere kom de slagroom met de versteviging en de suiker. Let op: niet te stijf
  • Voeg de monchou toe en mix het nog een paar minuutjes tot een mooi beslag
  • Doe het geheel verdelen over de taart bodem.
  • Zet het geheel ongeveer 1 – 2 uur in de koelkast

Doe als laatste het rabarber mengsel over de monchou taart en je monchou met rabarber taart is klaar.

Zou jij deze monchou taart met rabarber weleens willen proberen?

 

Facebook Comments

1 Comment on Monchoutaart met Rabarber

  1. G.T.
    3 januari 2018 at 19:22 (11 maanden ago)

    Leuk idee! Is weer eens wat anders 🙂

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge