Ik had groene asperges liggen en eigenlijk eten we die nooit. Niet omdat we het niet lusten maar meer omdat we gewoon de witte gewend zijn (en daar enorm dol op zijn). Om ze niet gewoon maar standaard te koken heb ik dit keer iets anders bedacht. En zo is de hartige taart met asperges ontstaan en ik moet zeggen: hij is echt super geslaagd!

Ook de groene Asperges kwamen uit de verse oogt box, ik heb daar natuurlijk al meer mee gemaakt. Zo kon je eerder mijn recept voor Witlof ovenschotel al lezen (ook een aanrader!). Dit keer was het wel even uitzoeken hoe het in zijn werk gaat met groene asperges want ik heb ze zelf nog nooit klaargemaakt. Maar naar wat gegoogle kwam ik er achter dat je ze in principe niet hoeft te schillen. Behalve als ze erg dik zijn dan is het wel aan te raden om de dikkere stukken te schillen. Wel moet je de wat lichtere onderkant eraf snijden.
Overigens ben ik voor dit recept best “lui” geweest want ik heb een pak gebruikt voor de taart bodem, als alternatief zou je ook voor bladerdeeg kunnen kiezen.

Ingrediënten

  • ongeveer 10 groene asperges
  • een halve (gele) courgette
  • een pakket voor hartige taart van koopmans (let op de saus mix gebruik je dan niet), of gebruik bladerdeeg als alternatief.
  • 2 eieren
  • 200 gram creme fraiche (light kan ook)
  • 150 gram hamreepjes of blokjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • Peper / Zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een bakblik van ongeveer 22 cm in (ik gebruikte een ovenschaal maar dat is toch geen aanrader omdat je dan de taart niet goed kan snijden en alles uit elkaar valt)
  • Maak de deeg volgens verpakking (die van koopmans moet 10 minuten rusten). Of gebruik de bladerdeeg en leg deze in de vorm. Verdeel de deeg goed over de bakvorm en zorg ervoor dat er een opstaande rand is, zo blijft de vulling goed zitten.
  • Snijd de courgette in kleine stukjes en snijd ook de groene asperges in stukjes. Laat de koppen van de asperges wel wat langer deze gebruik je uiteindelijk als “decoratie” op je taart.
  • Bak de asperges (let op niet de koppen) en de courgette in een beetje olie + – 4 – 5 minuten.
  • Dep de groenten droog met een schone theedoek als er nog veel olie / vocht op zit.
  • Maak een mengsel van de eieren en creme fraiche en voeg wat peper en zout toe.
  • prik wat gaatjes in je hartige taart deeg.
  • Meng de groenten, hamreepjes en het ei / creme fraiche mengsel door elkaar en verdeel het over het deeg.
  • Leg de groene asperge koppen op de taart en duw ze er iets in.
  • Bestrooi de taart met de geraspte kaas.
  • Bek de taart voor ongeveer 35 – 45 minuten in de voorverwarmde oven totdat de hartige taart met asperges goudbruin is.

Tip: eet je geen vlees? Laat de hamreepjes dan weg of kies voor een vega variant.

Zou jij deze hartige taart met asperges weleens willen proberen?

Facebook Comments

7 Comments on Hartige taart met asperges

  1. Jamie
    3 mei 2017 at 21:20 (6 maanden ago)

    Heerlijk asperges! En lekker gerecht.

    Beantwoorden
  2. Laura
    3 mei 2017 at 18:14 (6 maanden ago)

    Hmm, ziet er ontzettend lekker uit!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge