Kaneelbroodjes ik vind ze best lekker maar ze zitten vaak bomvol suikers en zijn daarom minder “healthy” maar dit keer heb ik een variant gemaakt die een stuk gezonder is..

De inspiratie heb ik gehaald uit het boek “Chickslovefood het Meal planning kookboek”  maar heb er een eigen draai aangegeven door te kiezen voor een ander meelsoort en nog wat extra ingrediënten toe te voegen. Het resultaat was verrukkelijk en hoewel ik ze had gemaakt om ook wat te bewaren is dat niet gelukt want de kinderen waren zo enthousiast dat ze al op waren voordat ik er erg in had…

Ingrediënten voor de gezonde kaneelbroodjes

Het voordeel van deze gezonde kaneelbroodjes is dat je er eigenlijk niet zo heel veel ingrediënten voor nodig hebt en vaak heb je de ingrediënten ook wel in huis dus als je spontaan zin krijgt in deze broodjes dan heb je ze ook zo gemaakt.

  • 300 gram spelt meel (gewone tarwemeel kan ook )
  • 2 eetlepels kaneel
  • Snufje zout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 175 ml amandelmelk (andere melksoorten kan ook)
  • 1 grote rijpe banaan
  • Kokosolie
  • Amandelschaafsel

Bereiding

Zorg ervoor dat je de oven voorverwarmd op 180 / 190 graden.

  • Doe het meel, een halve eetlepel kaneel, een snufje zout en de bakpoeder in een zeef boven een bak en zeef het zodat het mengsel klont vrij wordt.
  • Voeg 175 melk en 1 eetlepel gesmolten kokosolie toe.
  • Kneed het mengsel door elkaar en voeg wat melk toe als het te droog is of wat meel als het te nat is.
  • Bestrooi het aanrecht met wat meel of gebruik een uitrol matje en rol het deeg uit in een vierkant. Zorg ervoor dat het deeg zo dun mogelijk gerold wordt.
  • Prak de banaan en voeg 3 eetlepels gesmolten kokosolie toe. Roer dit goed door elkaar.
  • Smeer het bananenmengsel op het deeg en zorg ervoor dat je aan alle kanten ongeveer 2 – 3 cm vrij houd zodat je het straks goed kan rollen.
  • Verdeel de rest van het kaneel over het bananen mengsel en strooi er naar wens wat amandelschaafsel over of eventueel een andere nootsoort (fijngehakte pecannoten zijn ook een aanrader! )
  • Rol de lap deeg op en snijd ze in gelijke stukken.
  • Zet de kaneelbroodjes op een ingevet bakblik of gebruik bakpapier en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Strooi eventueel nog wat extra kaneel over de gezonde kaneelbroodjes en decoreer met een paar stukjes amandelschaafsel.

kaneelbroodjes

Variatie tip:

  • In plaats van banaan kan je er ook voor kiezen om (zelfgemaakte) appelmoes te gebruiken.
  • Wil je ze net wat zoeter? Maak dan een topping van een klein scheutje melk en poedersuiker wat je eroverheen kan doen. Zorg ervoor dat het een wat dikkere massa blijft anders wordt het een kliederboel. Let op: dat maakt het natuurlijk veel minder Healthy 😉

Ben jij ook gek op lekkere kaneelbroodjes?

liefs-kelly

Facebook Comments

3 Comments on Gezonde kaneelbroodjes

  1. Papillon
    16 oktober 2017 at 13:49 (1 maand ago)

    Net de kaneelbroodjes gemaakt. Erg lekker!! Ze zijn echt niet zoet.

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Gezonde kaneelbroodjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge