geen categorie

Gezonde avocado taart

Gezonde avocado taart

Eerlijk gezegd ben ik zelf niet zo’n hele grote fan van avocado om dat “zo” te eten. Toen ik een paar dagen terug 2 avocado’s kreeg besloot ik er iets van te maken en daaruit kwam deze avocado taart die toch wel erruuuggg lekker is!

Avocado is een grote hype tegenwoordig, deze superfood bevat veel gezonde vetten en is best wel goed voor je gezondheid. Naast de vetten bestaat de avocado uit onder andere vezels, vitamine b en e, foliumzuur en kalium. Een echte superfood dus!

Zoals ik al zei ben ik zelf niet zo’n fan van avocado om het gewoon “zo” ergens bij te eten daarom heb ik dit keer een avocado taart gemaakt. En ik moet zeggen de smaak is echt verrassend en lekker fris, en de avocado smaak is helemaal niet overheersend, top dus!

Print

Avocadotaart

Rubriek Snack

Aantal personen 6 punten

Ingrediënten

Voor de Bodem

  • +- 125 gram pecannoten
  • 100 gram dadels
  • 2 theelepels geraspte limoenschil
  • sap van 1 citroen

Voor de vulling

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 Eetlepel kokosolie (gesmolten)
  • 30 gram honing
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel geraspe limoenschil

optioneel voor de topping

  • Pure chocolade gesmolten
  • Geraspte kokos

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine (let op: dit moet wel een krachtige machine zijn)
  2. Verdeel de vulling gelijkmatig over een springvorm van +- 20 cm, eventueel kan je er bapapier onder leggen zodat je het makkelijker uit de vorm kan halen. De bodem blijft een beetje plakkerig.
  3. Zet de bodem in de diepvries terwijl je de vulling maakt.
  4. Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en maal dit goed door elkaar tot het een mooie gladde massa is geworden.
  5. Haal de taartbodem uit de vriezer en verdeel de vulling over de bodem. Strijk glad met een lepel.
  6. Zet de taart voor +- 3 uur in de vriezer.

Tips

Haal hem + – 10 minuten voordat je de advocado taart gaat serveren uit de vriezer zodat hij nog wat kan ontdooien. Als decoratie kan je ervoor kiezen om wat geraspte limoen schil erover heen te strooien maar ook kokos is erg lekker. Ik heb zelf wat pure chocolade gesmolten en erover heen gedaan, ook dit is erg lekker. Echter gaven mijn man en kinderen aan dat ze de avocado taart zonder de chocolade lekkerder vonden maar dat is net waar je zelf van houd.

 

Zou jij deze avocado taart wel eens willen proberen? En welke variant lijkt jou het lekkerst?
Durf je een avocado taart niet aan? Check dan eens 1 van mijn andere recepten, wat dacht je bijvoorbeeld van een Cheesecake? Of een iets minder gezonde ijstaart?

Facebook Comments

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...