My Posts

Gevulde zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel

Het team van Healthy Kelly is uitgebreid met een aantal gastbloggers die heerlijke gerechten en andere informatieve berichten gaan delen. Hanneke trapt af met een super lekker zoete aardappel gerecht die echt de moeite waard is om te proberen..

Deze Gevulde zoete aardappelen kan je als bijgerecht serveren, maar kan ook als hoofdmaaltijd geserveerd worden. Als je niet van blauwe kaas houdt, kan je ook feta, geitenkaas of een dot Griekse yoghurt gebruiken.
Het overgebleven aardappelvruchtvlees van dit recept, kan je weer gebruiken in een heerlijke zoete aardappel smoothie.

Ingrediënten voor 4 personen:

-4 grote zoete aardappelen
-olijfolie
-1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
-2 takjes tijm, de blaadjes
-1 teentje knoflook, fijn gehakt
-1 blikje (310 gram) linzen
-2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
-50 gram blauwe kaas, verbrokkeld

Bereiding gevulde zoete aardappel

-Verwarm de oven voor op 180˚C.

-Spoel de aardappelen af, prik er rondom wat gaatjes in met een vork en pak ze in aluminiumfolie.

-Leg ze op een ovenplaat en bak de aardappel in ongeveer 60-75 minuten gaar in de oven (afhankelijk van de grootte van de aardappel).

-Bak als de aardappelen bijna gaar zijn de paprika in een koekenpan met een beetje olijfolie, tijm en knoflook. Als de paprikablokjes zacht zijn voeg je de linzen en lente-ui erbij en bak je dit nog even mee. Breng op smaak met peper en zout.

-Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze boven in de lengte in. Lepel ongeveer de helft van het vruchtvlees eruit (dit kan je weer ergens anders voor gebruiken bijvoorbeeld een heerlijke smoothie).

-Schep de linzen in de aardappel, doe er wat blauwe kaas op en zet weer even in de oven tot de kaas gesmolten is.

Zou jij deze gevulde zoete aardappel weleens willen proberen?

Kijk voor meer gerechten van Hanneke op haar Website  en Facebookpagina 

Facebook Comments

<!– advertentie 3

<!– .post-meta

<!– .post-footer

<!– You can start editing here.

<!– #respond

<!– .post-content

<!– .article

You may also like...