Groente eten is niet altijd even makkelijk en als ik mijn kinderen gewoon “saaie” groentes geef dan hebben ze daar vaak niet altijd zin in. Daarom vond ik het eens tijd om te gaan kijken voor iets wat makkelijk te maken is, wat je lekker kan eten als lunch maar ook heerlijk is als tussendoortje of bij het diner. En daar is de gevulde paprika uit de airfryer uit gekomen. Makkelijk te maken, snel klaar en super lekker.

Ik kan nog steeds zeggen dat ik super blij ben met de airfryer en eigenlijk wordt hij bijna dagelijks gebruikt. Ideaal om hem aan te zetten en binnen een paar minuutjes lekker te kunnen eten. Ook deze gevulde paprika was super makkelijk om te maken.

Ingrediƫnten (per persoon)

  • 1 paprika
  • een paar champignons en courgette fijn gesneden
  • 1 eetlepel kwark of yoghurt
  • 1 klein handje geraspte kaas

Bereiding

  • halveer de paprika en haal de pitjes eruit (je kunt er ook voor kiezen om het kapje eraf te snijden en zo de paprika te vullen maar omdat ik het de kinderen gaf als tussendoortje heb ik ze ieder een halve gegeven)
  • maak de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes
  • Snijd ook de courgette in kleine stukjes
  • Vul de paprika met het groenten mengsel
  • doe er een eetlepel kwark of yoghurt over heen en breng op smaak met peper / zout en / of knoflook.
  • Bestrooi de paprika met geraspte kaas
  • Zet de gevulde paprika in het mandje van de airfryer
  • Bak de gevulde paprika in ongeveer 10 minuten op 170 graden, kijk tusssendoor even of het niet te hard gaat.

Tip: Serveer met bijvoorbeeld wat rijst of een lekker stukje vlees. Je kan er ook voor kiezen om de paprika al te vullen met bijvoorbeeld gehakt en dit mee te bakken in de airfryer.

Hou jij van gevulde paprika ?

* de uitgelichte afbeelding is van shutterstock.com
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge