Dit keer staat er een heerlijk tussendoortje online: energierepen. Een recept die Hanneke van Culinea heeft gemaakt. Niet moeilijk om te maken en ook nog eens erg lekker!

De energierepen zijn niet helemaal super gezond, maar deze repen zijn wel een goed alternatief voor de lekkere trek tussendoor. En natuurlijk altijd beter dan een snoep reep uit de supermarkt.

Print

Energierepen


Aantal personen 12 repen

Ingrediënten

  • 12 dadels (zonder pit)
  • 150 gram banaanchips
  • 70 gram pecannoten
  • 150 gram biologische pindakaas
  • 3 el agavesiroop
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 17 gr gepofte quinoa
  • 100 gram pure chocolade (fijn gehakt)
  • 1 el kokosolie
  • 2 el agavesiroop

Bereiding

  1. Doe de dadels, banaanchips, en pecannoten in een keukenmachine en hak dit fijn.
  2. Voeg dan de pindakaas, agavesiroop (of honing) en kaneelpoeder toe en mix tot alles goed gemengd is.
  3. Als het mengsel te droog lijkt, voeg dan 2 el water toe.
  4. Doe het mengsel in een kom en meng de quinoa erdoor.
  5. Bekleed een vierkant bakblik (23 cm) met bakpapier en giet hierin het mengsel. Druk goed aan met een lepel en zet in de koelkast.
  6. Smelt de chocolade met de kokosolie en siroop op laag vuur in een pannetje.
  7. Haal het bakblik uit de koelkast en giet hierover de gesmolten chocolade.
  8. Zet het blik weer in de koelkast om op te stijven.
  9. Als de chocolade hard geworden is, kan je het in repen of blokjes snijden.

Heb je ook al de Salade met Kip  of de Blauwe Bessen muffins  van Hanneke ontdekt?

Kijk voor nog meer gerechten van Hanneke op haar Website  en Facebookpagina 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






CommentLuv badge